Lekker spinnen met … de EU en PSV!


psv

Geen staatssteun?

De gemeente Eindhoven heeft een tijdje geleden de grond onder het PSV stadion en het trainingscomplex gekocht. Kosten: 48 miljoen. Vervolgens is de boel weer terug verhuurd aan PSV. Staatssteun dus? Nee zegt de EC:

De vraag was of bij de grondverkoop van 48 miljoen euro een marktconforme prijs was gehanteerd of dat de gemeente Eindhoven te genereus was geweest voor PSV.

Volgens de EC was de prijs ‘markconform’ en dus geen sprake van steun.

Wat een flauwekul!

Klinkt allemaal aardig maar is echt gebakken perenkoek. Ga maar na: Als dit allemaal ‘marktconform’ was geweest waarom is er dan geen bedrijf geweest die die grond ook wel had willen kopen? Waarom kon PSV die grond niet in onderpand geven voor een leninkje bij de bank? Het feit alleen al dat juist de gemeente deze grond koopt betekent dat alle marktpartijen minder boden dan de gemeente: de gemeente betaalde per definitie meer dan marktpartijen.

Wat is überhaupt de grond onder een stadion waard? Heel weinig lijkt mij: Dat stadion ga je toch niet afbreken en zou je dat willen dan steekt het bestemmingsplan daar wel een stokje voor. Die grond is geen dubbeltje waard. Dat hele verhaal over die ‘grond’ is niets anders dan een schaamlap om PSV 48 miljoen te lenen tegen een hele lage rente.

Komt nog een ander puntje bij: Sinds wanneer is het de taak van de gemeente om grond onder een stadion en van een trainingscomplex te kopen en dat weer terug te verhuren? Is dat de kern van ‘goed openbaar bestuur’? Staat dat ergens in de wet? Is dit niet gewoon strafbaar? Qua corruptie?

Corruptie

De gemeente Eindhoven moet voor miljoenen bezuinigen, criminelen hebben het er voor het zeggen en de burgemeester is een anti-democratische kwast die moslimfundamentalisten de hand boven het hoofd houdt. En toch vindt iedereen het normaal dat er even vlug 48 miljoen doorheen gejast wordt voor een voetbalclubje dat Europees gezien het niveau FC Flubberkutteveen niet eens haalt. Zelfs Philips, nota bene de oprichter en naamgever van de club heeft al afscheid genomen om plaats te maken voor een of andere 3de-rangs energieboer.

En als er dan een klacht komt bij de EC dan weten die niet hoe snel ze de rijen gesloten moeten krijgen. Ons kent ons, je weet tog!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Lekker spinnen met ...

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.