Verrassing: De ‘Panama Papers’ blijken toch niet zo veel om het lijf te hebben!


panama

Teleurstelling

Wat blijkt?

[Wiebes, VVD]: “Een eerste gevoel van teleurstelling is niet te onderdrukken”

Tja. Valt dus tegen?

Hysterie

Wie dat kabuki-theater in de Tweede Speelkamer over de Panama Papers een beetje heeft gevolgd kan een glimlach niet onderdrukken. Wat waren de Haagsche jongens en meisjes opgewonden! Als een puberklasje op schoolkamp liepen ze te hoop achter de interruptie microfoon. De moraalpalen stonden fier omhoog, de natte plekken in de onderbroekjes waren groot en de wangetjes rood van opwinding! De oorlogstaal was niet van de lucht, eindelijk konden ze ‘de rijken’ eens goed pakken! Want het werd tijd dat die nou eens echt hun steentje bij gingen dragen!

Nu blijkt –natuurlijk– dat het allemaal wel mee valt. Als er al Nederlanders aan belastingontduiking doen dan zijn het er maar een paar en over veel geld gaat het al helemaal niet. Een beetje zichzelf respecterende politicus verbrast dat in een middagje met een extra subsidietje voor cultureel hoofddoekvouwen voor lesbische negerinnen met één been.

Afgunst

Veel serieuzer wordt het als je nadenkt over hoe deze mensen denken. Die mensen kunnen het niet verkroppen dat sommige mensen helemaal niet leuk mee willen spelen en dood liggen. Die denken: “Hoezo extra veel belasting betalen? Ik neem m’n centen mee naar een veilig oord!”. Dat zit deze mensen enorm dwars. Burgers die zelf wel bepalen wat ze met hun geld doen en het verdommen om alles maar als een braaf slaafje aan de Benevolente Politicus met het Hogere Doel (m/v) te geven.

Want hoe je het ook wendt of keert: We kunnen met een pennenstreek al deze fiscale machinaties afschaffen. Vandaag nog. Schaf de belastingen op sparen en investeren af, verlaag die idiote belasting op winst maken en je zult zien: Niemand die nog naar Panama gaat om een rekeningetje te openen.

En daar zit ‘m de crux. Linkspoepende mensen zoals er zo veel rondlopen in het Haagsche willen helemaal niet de belastingen verlagen. Want dat zou betekenen dat ze toe moeten geven dat de burger veel beter in staat is om te bepalen wat er met z’n centen moet gebeuren. Dat zou betekenen dat ze toe moeten geven dat hun halfbakken plannetjes op los zand en gebakken lucht gebaseerd zijn. Dat zou betekenen dat ze moeten toegeven dat ze eigenlijk niets anders dan opvretertjes en uitzuigertjes zijn.

En dat, lieve kijkbuiskindertjes, zullen ze nooit doen.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Vrijheid

Een Reactie op “Verrassing: De ‘Panama Papers’ blijken toch niet zo veel om het lijf te hebben!

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s