Meer investeren in leraren?


Dit is niet een echte school.

Dit is niet een echte school.

Voorsorteren

Volgens het CPB moet je kinderen beter selecteren:

[CPB]: Kinderen leren beter in klassen met medeleerlingen die hetzelfde leerniveau hebben.

Tja. Vinden leraren dat ook? Drie keer raden:

[Wouter Siebers]: “Ondanks betere resultaten, is het toch geen goed idee om kinderen in klassen te zetten met alleen maar leerlingen van hun eigen niveau.”

… euh?

Aan wiens kant sta jij?

Eerlijk gezegd kan ik de redenatie van onze Wouter niet volgen. “Ondanks betere resultaten …” en dan ben ik de weg wel kwijt. Kennelijk staat voor onze Wouter niet het kind voorop maar een ander doel. Laat me raden: Iets met ‘de boel bij elkaar houden’ of ‘multikultie’? Dat lijkt mij allemaal niet in het belang van het kind maar een politieke keuze en daarmee wordt duidelijk hoe dat in die kringen werkt. Liever het kind onder de bus gooien dan de nutteloosheid van je eigen maakbare samenleving kletsje moeten toegeven.

Voetbal

Vergelijk dit eens met voetbal. Iedere club heeft rond deze tijd een heel circus opgetuigd om de nieuwe teamselecties te bepalen. Wie komt er in het tweedejaars selectieteam (de A1, B1 etc), wie komt er in het eerste jaars selectieteam (de A2, B2, etc) en de rest wordt volgens vriendjes, vriendinnetjes en vaders die wel willen coachen opgedeeld.

Dat is niet voor niets. Kinders die goed kunnen ballen moet je bij andere kinderen die goed kunnen ballen neerzetten. Want anders gaan ze zich vervelen, rotzooi trappen op de training en zullen ze uiteindelijk ophouden met voetbal omdat ze er niets aan vinden. Plus dat de beste trainers bij de beste elftallen moeten. Zeg maar precies dezelfde perikelen als op school. Gymnasium en VWO moet je niet bij HAVO en VMBO zetten, daar komen brokken van.

Zo gaat het ook met die leraren. Voor het VMBO -zeg maar de C4 t/m de C8 van het voetballen- hoef je niet de beste trainers en coaches in te schakelen. Twee voetbalvaders en een voetbalmoeder is genoeg. Maar voor het Gym en het VWO moet je weer niet een pabo muts wiskunde les laten geven. Daar moeten mensen die wiskunde of natuurkunde hebben gestudeerd voor de klas. Anders gaan die kinderen er met de leraar vandoor en niet andersom.

1 reactie

Opgeslagen onder Links

Een Reactie op “Meer investeren in leraren?

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.