Linkse mensen hebben hele rare ideeen over vrijheid: De NOS en de ‘gun-factor’


Ook Barry vindt de gun-factor een prima dingetje!

Ook Barry vindt de gun-factor een prima dingetje!

BREXIT perikelen

Volgens de NOS is een eventueel BREXIT heel moeilijk.

[NOS]: “Ook bij het vormgeven van de toekomstige relatie is de gun-factor belangrijk. Als er veel kwaad bloed is gezet, gaan de grenzen over en weer dicht en wordt wederzijdse handel een stuk moeilijker gemaakt”

Tja. De gun-factor dus. Belangrijk?

Gespikkelde onzin

Ik moet er wel om glimlachen. Aperte flauwekul opschrijven en niemand in die club die het corrigeert. Blijkbaar zijn ze het allemaal met elkaar eens. De gun-factor!

Laat ik mijn linkse vrienden bij de NOS maar eventjes helpen. (We hebben het nu over niveautje Adam Smiths, anno 1772)

Handel tussen twee partijen -landen drijven sowieso geen handel, dat gebeurt alleen tussen bedrijven of personen- gebeurt alleen als beide partijen er voordeel bij hebben. Ik koop iets van jou, jij verkoopt iets aan mij alleen maar als we er beiden tevreden mee zijn. Jij gaat niet iets onder de prijs aan mij verkopen en als ik het ergens anders goedkoper kan krijgen of ik vind het te duur heb jij pech. Daarmee komt een van de eerste -en meest fundamentele- wetten van de economie naar boven: ‘Trade is mutual beneficial’. En dat geldt onafhankelijk van welke nationaliteit beide partijen hebben. (*)

Daarmee kan dit kletsje over de evt nadelen van een BREXIT de prullenbak in. Als politici namelijk dwars gaan liggen -de zgn ‘gun-factor’- dan benadelen ze niet alleen de burgers van de ander maar ook hun eigen burgers. Het is fundamenteel niet in het belang van de eigen burgers om handelsbelemmeringen op te werpen.

De Gun-factor

Wie terminologie als de ‘gun-factor’ gaat bezigen laat zich mooi in de kont kijken. Dat is een manier van denken alsof politici vrijelijk kunnen beschikken over de eigendommen van mensen en bedrijven binnen de landsgrenzen. Alsof voor hun de wet niet meer geldt. Of, iets onvriendelijker gezegd, als een dictator die om partijpolitieke redenen het bedrijfsleven en duizenden banen de nek kan omdraaien, alleen maar om hun eigen politieke ego te strelen.

Wie het over de ‘gun-factor’ heeft, is dus kort gezegd geen democraat maar iemand met een ongezonde machtswellust-fobie.

Maar goed, zo’n linkspoepende haatzaaiclub als de NOS zet dit soort kwijl meteen op z’n website. Natuurlijk. Had niet anders verwacht.


(*) Gelijk de reden ook dat democratische landen geen oorlog voeren: Als politici elkaar de hersens in willen slaan dan gaat dat ten koste van de welvaart van de eigen burgers. Die politici worden snel teruggefloten.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Eurocrisis

Een Reactie op “Linkse mensen hebben hele rare ideeen over vrijheid: De NOS en de ‘gun-factor’

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s