Het verschil tussen Joden en Moslims: Homebiogas


Indoor pollution

Een van de grootste problemen die (zeer) arme mensen hebben is het tekort aan schone, eenvoudige en goedkope energie. Heel wat vrouwen gaan dagelijks uren op pad om hakhout te verzamelen om eten te koken. Dat verstoken ze dan binnenshuis met alle schadelijke gevolgen van dien. Plus dat in die landen alleenlopende vrouwen nog wel eens verkracht of vermoord worden.

Elk jaar sterven er miljoenen mensen voortijdig aan de gevolgen van ‘indoor pollution’. Volgens de Deense denktank ‘Copenhagen Consensus’ is dat de meest dodelijke vorm van milieuvervuiling:

Air pollution is the world’s deadliest environmental problem. It kills 7 million people each year, or one in eight deaths globally. 4.3 million of these deaths are due to 2.8 billion people in the developing world who cook and keep warm inside their homes, by burning dung, firewood and coal – filling their living spaces with smoke and pollutants. Indoor air pollution from cooking and heating with open fires is equivalent to smoking two packets of cigarettes a day.

Een oplossing voor dit probleem is ‘biogas’, een redelijk eenvoudige technologie om uit organisch afval biogas te maken. Dat kan ook op redelijke schaal en tegen erg lage kosten. De meeste ‘communities’ hebben ruim voldoende organisch materiaal -overblijvend voedsel, dierlijke uitwerpselen etc- om voldoende biogas voor koken, verlichting en (indien nodig) verwarming te maken maar niet de tehnische kennis in huis om dit uit te voeren.

Een Joodse startup heeft een unit gemaakt die eenvoudig te installeren -en weer op te pakken- is. Dit is voor de betrokkenen een enorme verbetering van hun leven. De kosten zijn laag -minder dan $1000- en daarmee voor iedereen toegankelijk.

Om de allerarmsten in de landen om hun heen te helpen, dezelfde mensen die dagelijks opgeroepen worden door de lokale haatbaard om joden te vermoorden, hebben ze over de hele regio deze installaties geïnstalleerd.

Met de complimenten van Israël.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Islam

Een Reactie op “Het verschil tussen Joden en Moslims: Homebiogas

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s