Orlando: Trump in de kaart spelen?


Orlando

Knalfuifje

In Orlando zijn 49 mensen in koele bloede door een islamitisch kast-homo met een gods-complex afgeslacht. Plus meer dan 50 (zwaar) gewonden.

Het gekrakeel is weer niet van de lucht. In de VS kun je veuls te makkelijk wapens kopen, dit speelt alleen maar Trump in de kaart en het heeft niets met de Islam te maken. Plus de gouwe ouwe dat het een ‘lone wolf’ is, etc, etc, iedereen kan het gereutel wel uittekenen.

Wapens

In de VS worden jaarlijks zo’n 12.000 mensen vermoord. Met 310 miljoen inwoners is dat zo’n 40 per miljoen Amerikanen. In Nederland worden zo’n 55 mensen jaarlijks vermoord met een vuurwapen. Met 17 miljoen mensen is dat zo’n 3 per miljoen Nederlanders. Een ruime factor 10 verschil dus?

‘Not so fast’, om maar eens een Amerikaanse uitdrukking te gebruiken. Het gaat immers niet om het aantal doden maar over de relatie met de overvloedige hoeveelheid wapens. In Nederland zijn er zo’n 510.000 vuurwapens in omloop. Het aantal vuurwapen moorden per 100.000 wapens is dus ongeveer 11. In de VS zijn 270 miljoen wapens in omloop. Het aantal moorden per 100.000 vuurwapens is daar dan 4.4. Daarmee kom je op een belangrijke conclusie: Wapens in Nederland worden veel meer gebruikt om mensen te vermoorden dan in de VS terwijl het aantal vuurwapenmoorden in de VS veel hoger per miljoen mensen is. Het is dus helemaal niet duidelijk of de makkelijke beschikbaarheid van zo grote invloed is. Het lijkt er veel meer op dat de slagzin ‘Guns don’t kill people, people do’ van de NRA gewoon waar is.

Trouwens, als het vrije wapenbezit in de VS het probleem was, waarom hebben we dan die slachtpartij in de Bataclan in Frankrijk gehad? De Fransen hebben toch heel strenge wapenwetten?

Gun Free zone

Kom je gelijk op het tweede punt. Trump twittert rond dat als iedereen in die gay club een wapen had gehad, dat dan die schutter nooit zo ver gekomen was. Half links Amerika gelijk een rolberoerte maar dat lijkt mij toch een waarheid als een koe. De combinatie van religieuze terroristen en naïeve ‘gun free zone’ mensen is dodelijk: Als je vrij wapenbezit toelaat dan moet je daar ook aan mee doen anders ben je een sitting duck. Ook hier geldt de NRA leuze ‘The Only Way to Stop a Bad Guy with a Gun Is a Good Guy with a Gun’ overduidelijk.

Trump in de kaart spelen?

Volgende punt: Gaat The Donald hier politieke winst bij halen?

Dat is een drogreden. Immers, wat Trump zegt is niet geheim of zo. Hij zegt het luid en duidelijk, al een tijdje en tegen iedereen die het maar horen wil. Het is niet Trump die hier ‘winst’ bij gaat halen maar miepje Clinton die er voor gekozen heeft om tegen wapens te zijn en vooral niets naars over de Islam te zeggen die de rekening van haar naïeve geklets gepresenteerd krijgt. Muts Clinton heeft zelf daarvoor gekozen. Ze had ook kunnen kiezen om voor vrij wapenbezit te zijn. Of niet knuffeltje-knuffeltje te doen met de Islam. Hoezo speelt deze schietpartij dan opeens Trump in de kaart? Volgens mij kiest zij er voor om Trump zelf in de kaart te spelen.

Islam vs de ‘lone wolfs’

Weer zo’n red herring. Als het een 5000 man sterke panzer brigade was geweest dan had het Amerikaanse leger er wel gehakt van gemaakt.

Terreur zoals dit zijn altijd ‘lone wolfs’. Hooguit een klein clubje van een handvol mensen. Maar dat wil niet zeggen dat het niks met de Islam te maken heeft. De Islam zorgt voor een framework waarbinnen mensen opgeroepen worden dit soort daden uit te voeren. En omdat het om miljoenen mensen in het Westen gaat zal er een constante stroom van aanslagen, moordpartijen en andere gezelligheden blijven komen. Daar zorgt die ideologie wel voor, dat is de linking pin.

Het feit dat meisje Clinton de Islam niet wil noemen betekent dat ze niet begrijpt hoe dit werkt. Ze begrijpt niet dat je dit terrorisme niet kunt verslaan zonder de Islam aan te pakken. En als ze dan ook nog in de race is om het presidentschap van de VS, toch de leader of the free world, dan is dat een behoorlijk eng Chaimberlain-momentje.

Je suis Orlando

Nog infantieler is die mode om tegenwoordig overal een hashtagje tegenaan te gooien. #JeSuisOrlando. Alsof je met dat gereutel dit soort volkomen psychopathische moordenaars van je lijf kunt houden.

Wat er moet gebeuren is niet nog een extra twitter-de-twit momentje. Er moet veel meer hard-corrigerend opgetreden worden. Die ex van deze engnek bijvoorbeeld: Die wist er van. Hupsakee de bak in en ‘throw away the key’. Of z’n vader, ook al zo’n islamitische debiel. Zelfde laken een pak: Oppakken en opsluiten. En zo moeten we nog even doorgaan. Iedereen die deze terroristen ook maar een vinger helpt moet een forse knal voor zijn kop krijgen. Niks knuffelen, niks ‘verbinden’, niks ‘dialoog’ of wat voor flauwe kul dan ook.

‘You are with us or against us’.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Islam

2 Reacties op “Orlando: Trump in de kaart spelen?

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s