De achterbaksheid van de NOS: EK 2016


Oranje

Minder reklame

Wat blijkt?

‘Ster loopt 16 miljoen euro mis door EK zonder Oranje’

Tja. En dus?

Onnozele ambtenaren

Toen in 2013 de uitzendrechten ‘binnengehaald’ werden kon het gejuich niet op. ‘Binnengehaald’ tussen haakjes want daar is op zich geen kunst aan: Je legt gewoon meer belastingpoet op tafel dan de concurrent.

[Jan de Jong, baasje bij de NOS]: Alleen door sport blijft de publieke omroep ook echt breed en ook echt van iedereen. En in 2016 vier weken topvoetbal kijken, zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen als consument, zou wel eens een zeldzaamheid kunnen worden. De NOS probeert dat te voorkomen.”

Nu blijkt wat voor onnozele hals onze Jan is. SBS6 is er vandoor gegaan met de Championsleague rechten en dat heeft ze helegaar geen windeieren gelegd

Voor de tot voor kort kwakkelende tv-zender SBS 6 was de Champions League de gedroomde stap omhoog.

Kosten tussen de 6.5 en de 10 miljoen per jaar, opbrengsten het dubbele. En geen risico dat Nederland zich niet zo kwalificeren: Daar was toch al geen enkele kijk op. Dat PSV zo ver gekomen is is een pure meevaller. Dat argument dat alleen bij de NOS het voetbal voor iedereen te zien is is daarmee ook gelijk ontkracht: Mijn zoon heeft geen minuut van welke CL wedstrijd dan ook gemist.

Voetbal uitzenden is geen taak van de Publieke Omroepen

Hoe je het ook wendt of keert: Er is geen enkele reden dat de NOS voetbal moet uitzenden. Of het nou om Oranje, de CL of de wekelijkse wedstrijd gaat: Kan best bij SBS6 of een andere commerciele partij. En als het dan mis gaat zoals met Oranje dan moeten die partijen maar op de blaren zitten. Gelijk de reden dat die niet mee zijn gegaan in de ‘bidding war’ in 2013: Veels te riskant. Zo goed is Oranje nou ook weer niet.

De enige reden dat lieden zoals onze Jan voetbal bij de NOS willen houden is omdat ze anders tot een marginaal kutzendertje degraderen. Niemand die voor zijn plezier naar macrobiotisch tepeldraaien gaat zitten kijken. En daarmee komen de salarisjes van Geliefde Presentatoren zoals onze Matthijs in het gedrang. Die moeten immers wel 6 ton per jaar scheppen en dat zal toch betaald moeten worden.

En die 16 miljoen? Ach, is belastingpoet. Is gratis dus wat maak je je druk?

Advertenties

7 reacties

Opgeslagen onder Nederland-Cartelland

7 Reacties op “De achterbaksheid van de NOS: EK 2016

 1. Vrouwen zijn leuker, maar die worden behandeld alsof ze nog amateurs zijn.

  • Vrouwenvoetbal vindt ik leuker dan mannenvoetbal. Was het alleen al omdat die niet als een stelletje slapjanussen iedere keer over de grond gaan liggen rollen of elkaar op de meest achterbakse manier trappen, schoppen of zelfs bijten.

   Plus dat hun fysiek op het niveau zit van goede (mannelijke) amateur voetballers. Dus niet een pass van links achter precies op de penaltystip. Kan mijn zoon ook niet.

   Ik vind die fascinatie van de media met professioneel voetbal iets schizofreens hebben. Een voetbalcarrière najagen is een buitengewoon domme beslissing maar aan de andere kant worden deze mensen als voorbeeld voor de jeugd neergezet. En als je ze dan hoort praten zijn het helemaal kinderachtige, onvolwassen kleuters.

 2. Voorlopig wordt ik helemaal ziek van dat voetbal vrijwel elke avond op tv op vrijwel elke zender. Ben blij als dat weer afgelopen is.
  Er bestaan ook mensen die helemaal niks met voetballen hebben.
  Voor mij is deze tijd 1 en al ellende.
  Laten ze daar een apart kanaal voor maken en niet iedereen er mee lastig vallen.
  Dat geldt voor iedere sport of hobby, want iets anders is het niet.

 3. Vrouwen zijn ook veel leuker, zeker om naar te kijken als ze nog ergens mee bezig zijn.
  Verder maakt het mij niet of ze nou tennissen of volleyballen.
  Als het maar beweegt.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s