Herdenking Molukse treinkaping: Gevalletje knuffelen?


Treinkaping de Punt

Republik Maluku Selatan

Minuutje stilte erbij:

Zeshonderd mensen herdenken kaping De Punt

Tja. En dus?

Terrorisme

Laten we maar eerst even wat dingen duidelijk zeggen. Die treinkaping bij de Punt was een terroristische actie waarbij -behalve het Molukse gajes- ook twee onschuldige burger zijn vermoord. Tegelijkertijd waren er 105 schoolkinderen en hun onderwijzers in Bovensmilde gegijzeld. Het was ook niet de eerste terroristische daad van deze fijne mensen, twee jaar eerder was er ook al zo’n gezellig multikultie knuffelkapinkje geweest.

Daarmee wordt het wel even anders wat zo’n herdenking nou precies voorstelt. Dat zijn mensen die met grof geweld hun politieke fantasietjes er door willen drukken en daar mogen best wel wat dooien bij vallen. Is immers allemaal voor de goede zaak! Kan best!

Ondertussen wordt de staat aangeklaagd omdat twee van die kapers kapotgeschoten zijn. Is zielig! Over die twee onschuldige mensen -waaronder een meisje van 19- zul je ze daarentegen niet horen. Is toch normaal? Waar gehakt wordt vallen spaanders, dat weet iedereen.

Integratie bestaat niet

Een ding is in ieder geval duidelijk: Integratie is een fantasie kletsje. Dat moet in 1977 al duidelijk zijn geweest. Deze mensen woonden toen al 25 jaar (!) in Nederland maar geen haar op hun hoofd die er aan dacht om gewoon een nieuw bestaan op te bouwen. Er iets van te maken. De schouders er onder te zetten. Welnee: Nederland moet gewoon de oorlog aan Indonesië verklaren om hun eilandje in de jungle weer terug te krijgen! Ook al is het 65 jaar na dato, maakt niet uit!

Nog zieker wordt het dat er zelfs een heuse ‘regering in ballingschap’ is -is dat niet gewoon een terroristische organisatie?- die openlijk Molukse jongeren werft: “Dit politiek uithoudingsvermogen vraagt om een blijvende investering in Molukse jeugd en jongeren.”. Als dat geen oproep tot radicalisatie is weet ik het niet meer. “Onze helden zijn gestorven voor hun idealen. Idealen, die ook de onze zijn.”. En denk maar niet dat het alleen vreedzaam ‘verzet’ is: De knokploegen zijn beter bekend onder de naam “Satudarah” maar dat noemen we dan een motorclub -toertochtje op zondag- omdat we anders iemand zouden kwetsen. En dat moeten we niet willen!

Helden dus. Die ‘gestorven zijn’ voor ‘onze idealen’. Toch denk ik dat de ouders van dat meisje daar iets anders over dachten. Of de kinderen van die vader die kapotgeschoten is.

Het zou me trouwens niks verbazen als de hele linkse goegemeente heeft meegelopen in de optocht. Als dank natuurlijk voor de opofferingen van deze goede jongens.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder De Zegeningen van de Multikul

3 Reacties op “Herdenking Molukse treinkaping: Gevalletje knuffelen?

  1. Nederland is uitermate slap geweest tegenover de Indonesiërs, net alsof Nederland in moest binden, of Nederland iets te verwijten viel. Maar zo kan alleen gedacht worden door mensen die de hele situatie niet kunnen overzien. Die zogenaamde kolonie van Nederland in Azië is niets om je over te schamen. Nederlands Indië was een stukje Paradijs in een poel van ellende.

    Bij de afhandeling van het Nederlands bestuur van de overzeesche gebiedsdelen is wel veel fout gegaan.Suriname ging fout, de Molukken zijn fout gegaan, direct door Republiek Indonesia ingepikt, en met Papua Nieuw Ginea is het ongeveer het zelfde gegaan. Ook ingepikt door Republiek Indonesia, alleen maar omdat ze een grote smoel hebben en de Nederlanders niet van zich af kunnen bijten! Heel erg slap!

    En de reden hiervoor is dat het onderwijs in NL niet goed is, men weet niets van de geschiedenis. De VOC werd door de verschillende plaatselijke machthebbers op Java gevraagd om hun handelsbelangen veilig te stellen door middel van het sturen van gewapende manschappen. Toen de VOC failliet ging moest NL die taken overnemen, de souvereiniteit bleef bij de plaatselijke machthebbers. Na verloop van tijd bleek NL in eens een kolonie te hebben. Na de Japanse bezetting keek men anders tegen tal van zaken aan en toen ging het mis.

    De Molukkers behoorden hun eigen vrijheid te krijgen, en niet overheerst te worden door de Republiek Indonesia. Hier zijn zeer grote fouten gemaakt.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.