Duurzame hypocretie: Gronings gas


Energie naar brandstofsoort

Minder gas

De overheid wil de gaswinning in Groningen permanent terugschroeven:

Coalitiepartijen VVD en PvdA houden vast aan de afgesproken daling van de gaswinning in Groningen.

En dus?

Hypocriet

Klinkt allemaal leuk maar dit is weer het zoveelste gevalletje “reutelen voor de bühne”. Ga maar na: De totale hoeveelheid energie die er in Nederland verbruikt wordt is al decennia lang ongeveer constant. Gebruiken we minder gas dan moet er iets anders voor in de plaats komen.

En dat is ook zo: Elektriciteitscentrales verstoken een record aan steenkool. En aangezien steenkool ongeveer twee keer zoveel CO2 als aardgas produceert is dit dus de wereld op z’n kop.

Waar gaan we bezuinigen?

En dan nog. Politici die om het hardst staan te roeptoeteren dat het maar eens afgelopen moet zijn met de aardgas winning in Groningen vertellen er wijselijk niet bij hoe dat dan betaald moet worden. We halen jaarlijks zo’n 14 miljard aan gasbaten binnen, halveren we dat dan kost dat 7 miljard.

Wat gaat het worden, lieve linkse medemens? Oma maar wat langer in de pis laten liggen? Minder geld voor onderwijs? Minder geld voor zielige asieleisertjes? Of dan maar de uitkerinkjes wat omlaag? Hoe denken wij dit te kunnen betalen?

Maar dat zul je onze geliefde leiders uit het Haagsche nooit horen mompelen. Die staan liever met rode blosjes op de wangen en een natte plek in de broek populistische prietpraat uit te hijgen. Spelen liever Sinterklaas dan Zwarte Piet om het maar eens kort te zeggen.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Lekker spinnen met ...

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s