Alle kinderen gelijke kansen?


image003

Schooladvies

Rapportje gepubliceerd: Wat blijkt? Kinderen van hoog-opgeleide ouders krijgen vaker een beter schooladvies dan kinderen van laagopgeleide ouders, ook al kunnen de kinders zelf ongeveer even veel.

Je begrijpt het al: De verontwaardiging van de linkse mens klotst weer tegen de plinten op:

[Marike Stellinga, NRC]: “Alarmfase 4. Even slimme kinderen krijgen op school in Nederland compleet verschillende kansen, afhankelijk van het nest waaruit ze komen. (…) Alle richtingaanwijzers voor een kind van laagopgeleide ouders staan omlaag, alle richtingaanwijzers voor een kind van hoogopgeleide ouders omhoog. (…) Deze kinderen zijn de toekomst. Belangrijker wordt het niet.”

Tja. Deze Marike kan meestal best rechtdoor denken dus kennelijk schopt dit hard tegen de linkse schenen.

Ouders moeten hun eigen kinderen opvoeden

Laten we maar eens een pas op de plaats maken.

Eerst even over die ‘laag opgeleide ouders’. Daarmee wordt natuurlijk voornamelijk Allochtonen bedoelt. Niet westerse allochtonen om precies te zijn. En dat die kinderen minder presteren dan blanke autochtone kinderen mag toch voor niemand een verrassing zijn. Het grafiekje van hierboven bv is gewoon data van het cbs dat ik in 2010 (!) -zeg maar ruim 5 jaar geleden- al heb gemaakt. ‘What’s all the fuss about?’ zou ik zeggen?

Ten tweede geldt hier ook het aloude spreekwoord “Als talent zich niet inzet, wint inzet het van talent”. En die inzet moet natuurlijk niet alleen van het kind komen maar ook van de ouders. Als ouders er met de pet naar gooien dan is dat op een gegeven moment hun eigen verantwoordelijkheid. Iedere ouder moet zijn eigen kinderen opvoeden, dat is niet de taak van de overheid.

Daarmee kom je op een veel groter probleem waarbij dit effect in het niet valt. Er zijn hele volksstammen die hun kinderen zo snel mogelijk de straat opschoppen en er verder niet naar omkijken. Dat worden dan al snel hangjongeren die de buurt gaan terroriseren en voortijdig van school af gaan. En als dan blijkt dat die volkomen kansloos zijn in de samenleving -hoe verrassend!- dan ‘radicaliseren’ ze en gaan ze in Syrië jihadje spelen.

Voetbal is de wereld in het klein

Afgelopen week heeft Johan Derksen hardop gezegd wat iedereen al lang weet: Wie teveel Marokkanen in zijn voetbalteam heeft komt vanzelf in de problemen. Dat komt natuurlijk in de eerste plaats door die jongens zelf -een beetje respect voor de trainer, de scheids en de tegenstander is helemaal niet slecht- maar ook in grote mate door de ouders van die kinderen. Die voeden die kinderen niet op, die denken dat ze met geweld en intimidatie wel weg komen en wie er wat van zegt is een fascist, racist en islamofoob die zijn vuile nazi-bek moet houden.

Onze Mark er over heen: De KNVB en de clubs moeten dat corrigeren. Ik kon mijn oren niet geloven. Alsof dat niet de taak van de ouders is. En dat werkt dan misschien wel een beetje op het voetbalveld -Johan Derksen zegt dus van niet- maar dat werkt zeker niet als het gaat om een ‘cognitieve’ prestatie. Wie denkt dat z’n zoon zijn wiskunde proefwerk kan halen door de leraar te bedreigen heeft echt teveel van de blauwe pilletjes gegeten.

Who are you trying to fool?

Daarmee kom je op het echte probleem: Ouders die het verdommen om te integreren in de Nederlandse samenleving en maar door blijven reutelen over hoe geweldig hun Religie van de Vrede is, helpen zo hun eigen kinderen de goot in door hun idiote wereldbeeld. Het verbaast mij in ieder geval helemaal niets.

Het grappige is dat zelfs het NRC deze redelijk elementaire logica niet onder de pet kan houden. Twee pagina’s verderop staat een pagina groot stuk over ene Hafsa El Hammoudani, een -jawel!- marokkaans meisje van 14 dat vindt dat ze zo goed kan rekenen en toch vmbo advies kreeg. Hoe verrassend!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Gutmenschen

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s