Juf met hoofddoek?


Verboden Onderwijs

Allah juf

Een of andere schooljuf vindt dat ze best met hoofddoek voor de klas mag verschijnen. Is niks mis mee!

De school kan er niets tegen doen dan lijdzaam toekijken. Iets met de grondwet en artikel 1 en zo. En nu?

De raderen draaien traag …

Een ding is in ieder geval duidelijk: Dit wordt door de ouders niet getrokken. En daarmee komt deze school -hoe je het ook wendt of keert- uiteindelijk mee in de problemen. Het vertrouwen in de directie van de school is in ieder geval voorgoed geschaad.

Maar wat er ook gaat gebeuren is onzichtbaar voor het blote oog. Dit is een eersteklas waarschuwing voor alle scholen in Nederland: Neem geen moslims aan want voordat je het weet zit je met een fundamentalistische engnek opgescheept waar je never-nooit-niet meer af komt. En dat proces is al jaren lang aan de gang. Islamitische kinderen krijgen veel lastiger een stageplaats en als ze al afgestudeerd zijn komen ze niet aan de bak. Niemand heeft er nog zin in.

… maar onstuitbaar

Wij hebben het er altijd over dat de samenleving ‘polariseert’. Dat wij -blanke autochtone Nederlanders- te weinig opschuiven, te weinig repsect hebben voor andere culturen en nog een heel riedeltje.

Maar het omgekeerde is natuurlijk waar. Moslims hebben veel te weinig repsect voor onze cultuur. Sterker nog, die denken dat ze met geweld en indoctrinatie kunnen afdwingen dat wij wel zullen inschikken. D’r is een continue stroom aan inhakken op ons en wie er wat van zegt is natuurlijk een fascist, racist en islamofoob die zijn vuile nazi bek moet houden.

Maar uiteindelijk loopt dat toch verkeerd af. De meeste mensen staan best open voor andere culturen maar als allochtonen keer op keer onze cultuur blijven onderschijten -zie de discussie over zwarte piet of dit ge-eikel over hoofddoekjes- dan op een gegeven moment maakt iedere blanke autochtone Nederlander voor zichzelf de keuze: Misschien lukt het ook wel zonder die Marokkaanse buurman. Misschien moet zoonlief maar naar een andere sportclub waar het team uit kinderen ‘zoals wij’ bestaan. Misschien kunnen we beter Dirk aannemen dan Mohamed. En als we gaan stemmen dan stemmen we op een partij die het niet zo op Fatima en Ali heeft maar meer op Henk en Ingrid?

2 reacties

Opgeslagen onder Islam

2 Reacties op “Juf met hoofddoek?

  1. Pingback: Ouderbijdrage te hoog? | The Logic Free Zone

  2. Pingback: De Zegeningen van de Multikul: Segregatie op school | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.