Zwijgcontracten in de gezondheidszorg verbieden?


sexy-nurse-3

Medisch falen

Wat blijkt? Soms maken artsen fouten. En daar kunnen ernstige problemen van komen. Dus wat doet zo’n ziekenhuis dan? Die gaat met de nabestaanden om de tafel zitten en werkt een vergoeding uit. Dat is weer tegen de zin van de polletiek:

Schippers wil af van zwijgcontracten in de zorg

Ziekenhuizen kunnen zo hun eigen falen onder de mat schuiven zo is de redenering. En dat moeten we niet willen!

Bring a knife to a gunfight

Wat je er ook van vindt: Het verbieden van deze contracten betekent automatisch dat de nabestaanden het nakijken hebben terwijl die het grootste verlies hebben geleden. Socialisme ten top: Goedkoop met het bloed van andermans kinderen. Is je kind al dood, wordt het ook nog eens op het altaar van de polletiek geofferd! En niet alleen dat, ook ziekenhuizen zullen zich met hand en tand gaan verzetten tegen het toegeven van fouten. ‘T is niet echt goede reclame voor je toko namelijk.

Laten we het maar eens van een andere kant bekijken. Stel nou dat Schippers zich niet sterk zou maken voor het verbieden van dit soort afspraken maar de slachtoffers veel meer juridische mogelijkheden zou geven om het ziekenhuis een poot uit te draaien. Waar gehakt wordt vallen spaanders, dat zal altijd zo blijven, maar verwijtbare fouten is een hele andere ‘ballgame’.

Daarmee komt er een hele andere dynamiek tevoorschijn. Ziekenhuizen zijn opeens een stuk gemotiveerder om te zorgen dat er minder fouten gemaakt worden en als het fout gaat kunnen nabestaanden makkelijker een ruime schadeloosstellingen krijgen. Win-win, super plus voor iedereen.

Mag niet, kan niet, moeten we niet willen!

Iedereen, behalve voor politici. Want die willen overal de vinger in de pap houden. Burgers die zelf tot een oplossing komen -ook al gaat het over in en in trieste zaken- is de schrik van elke politicus! Dat moeten we niet willen!

Veel beter is het natuurlijk als er heel wat wetjes en regeltjes opgesteld worden, als er heel wat commissietjes en rapportjes gemaakt worden en als er hele kantoorpanden vol met ambtenaren alles gaan natrekken en nazoeken. Want iedereen weet dat alleen een Benevolente Ambtenaar (m/v) het ’t beste weet. Gewone burgers kunnen niet hun eigen boontjes doppen, dat moet een heel leger aan ambtenaren doen!

Reagan zei het al 35 jaar geleden: ‘The government is not the solution to our problems, the government is the problem’. Oude kreet, nog steeds waar. Ook voor fopliberaaltjes als onze Edith.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Gutmenschen

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.