Tunesië zal moeten kiezen: Islam of eten


Tunesie aanslag

Economische wetten gelden voor iedereen. Ook voor de Islam

Valt een beetje tegen:

Toerisme in Tunesië gehalveerd na aanslagen

Tja. Zielig toch? Of niet?

Religie van de Vrede

Vorig jaar zijn er in Tunesië 3 grote aanslagen geweest op toeristen. Tientallen doden. De Tunesische regering heeft meteen een paar haatmoskee’tjes gesloten en hier en daar wat haatbaarden opgesloten. En toch wil het maar niet lukken. Gek he?

Feit is namelijk dat het moorden en het geweld gewoon doorgaat.

Oorlog

Niet dat er enige twijfel bij de Tunesische regering is wat er aan de hand is. Die spreken er openlijk over: “The country is under threat; the government is under threat” volgens de Tunesische president. “Without the co-operation of everyone and a show of unity, we cannot win this war.”. Het land is in oorlog met de extremistische Islam. Ze hebben ook de staat van beleg ingevoerd.

Islam is een fascistische ideologie

Voor de buitenstaander is het in ieder geval duidelijk: Zolang de fundamentalistische Islam nog een legitieme religie in Tunesië blijft kun je beter ergens anders op vakantie gaan. Je gaat toch niet je kind meenemen naar een land in oorlog? Zolang een haatbaard gewoon over straat kan lopen zonder gearresteerd te worden, of zelfs in een moskee de meest smerige kots kan uitbraken is het er niet veilig. En dat gaat de rest van Tunesië langzamerhand ook inzien. Die zijn niet gek: “Many Tunisians are asking why stricter security measures had not already been put in place”.

Het zal nog even duren maar na nog een paar aanslagen en wat moordpartijen gaat op een gegeven moment in Tunesië de streep erdoor. Wie dan nog openlijk oproept tot de Sharia of iets vergelijkbaars kan rekenen op een serieuze hengst voor z’n kop van de Tunesische overheid. “You are either with us or against us” om maar eens een andere totaal vergruisde politicus te quoten.

7 reacties

Opgeslagen onder Islam

7 Reacties op “Tunesië zal moeten kiezen: Islam of eten

 1. BertG.

  En vakantie in eigen land zit er ook niet meer in omdat ze overal “vluchtelingen” in gestopt hebben.
  Mensen met een jarenlange standplaats worden gesommeerd om op te rotten i.v.m. plaatsing van “vluchtelingen”.

 2. Dat vind ik overdreven. Dat er hier en daar een camping omgebouwd wordt tot opvangplek kan ik niet zo mee zitten, Nederland is groot genoeg. Campings zat. Anders komt er wel een ondernemertje die een weilandje omploegt.

  Wat veel erger is dat deze mensen nooit deel zullen gaan uitmaken van onze samenleving maar wel miljarden gaan opeisen. Plus dat ze sociaal en cultureel onze samenleving behoorlijk het putje in gaan rijden. Ik denk dat we het afgelopen decennium voldoende ervaring hebben met dat deze mensen nooit in onze samenleving gaan passen en dat ze eerder betonrot veroorzaken dan iets bijdragen.

  Dat is het echte probleem, niet zo’n verbouwde camping.

 3. BertG.

  Ik zou wel eens een lijst willen zien hoeveel kampeer plekken er in Nederland zijn en hoeveel daarvan op dit moment bezet worden.
  De 1 na de ander vakantiepark wordt over genomen.
  Waar het dorp Echten ligt, geen idee, maar daar hoef je ook niet meer met je tent naar af te reizen voor je vakantie.

  De komst van asielzoekers in het dorp Echten, levert het bestuur van de Drentse gemeente De Wolden loonsverhoging op. Er start binnenkort een AZC in vakantiepark Van Harte – eigendom van Johan Koops – voor 300 asielzoekers. Op 1 januari had de Wolden 23.749 inwoners. Door de komst van 314 asielzoekers wordt de Wolden een ’Klasse 4’ gemeente: een inwonertal tussen 24.000 en 40.000.
  Als Klasse 4 gemeente krijgt burgemeester Roger de Groot (CDA) er per maand 605 euro bruto bij. De wethouders krijgen 393 euro extra. Dorpsbewoners vragen zich nu af of die loonsverhoging meespeelde bij de beslissing voor 314 asielzoekers. Echten is niet tegen de komst van asielzoekers, maar vindt een opvang van maximaal 150 asielzoekers genoeg, omdat Echten een klein dorp is.
  http://www.nieuwreligieuspeil.net/

 4. Pingback: Ook Tunesië op weg naar de afgrond | The Logic Free Zone

 5. Pingback: Halal toerisme? | The Logic Free Zone

 6. Pingback: Islam en democratie: een onmogelijke combinatie | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.