Framing: The Panama Papers


panama

Opzeggen

Dat kan je zien aankomen:

PvdA, SP en GroenLinks willen belastingverdrag met Panama opzeggen

Reden? Panama geeft te weinig informatie aan de Nederlandse fiscus. Goed plan dus? Wie niet horen wil moet maar voelen?

Happen naar de baas?

Dit is een mooi staaltje ‘framing’. Iets in zo’n daglicht stellen dat je er allerlei conclusies aan vast kunt knopen zonder dat dit met de werkelijkheid te maken heeft. Linkse mensen die het over ‘eerlijker’ gaan hebben: Hou je beurs maar vast!

Het simpele feit is namelijk dat het niet om de ‘uitwisseling van informatie’ gaat. Het gaat er natuurlijk om dat er mensen zijn die hun centen Nederland uitgetankt hebben omdat de fiscus er hier maar al te graag met z’n graaihandjes aan zit. En aangezien de Panamese fiscus niet zo raar doet is de keuze snel gemaakt. Waarom zou je kubieke meters aan belastingen betalen als het ook veel goedkoper kan? Dan ben je toch een dief van je eigen portemonnee? Dat is het probleem voor de linkse medemens. Die kunnen dat niet hebben.

Tax competition heet dat. Het idee dat de overheid moet concurreren met andere overheden omdat anders de burgers weglopen. Een uitstekend middel om de graaiende linksmens een beetje onder controle te houden.

De burger is vrij om te gaan en staan waar hij wil

De achterliggende modus operandi van linkse mensen is dat de politici de baas zijn over de burgers van Nederland. Burgers mogen vrij rondrennen door het kippenhok maar wel goed luisteren als de baas wat zegt. En al helemaal niet uit het hok klimmen en je geluk elders zoeken! De eerste kip die dat doet gaat meteen de soep in!

We moeten inderdaad dit verdrag opzeggen. Niet omdat Panama niet mee wil werken maar omdat het bizar is dat de Nederlandse fiscus zijn grijpgrage vingertjes niet thuis kan houden. Schaf gewoon de belastingen op sparen en investeren af en je houdt geen belastingparadijs meer over. Of sterker nog: Dan is heel Nederland een belastingparadijs!

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Lekker spinnen met ...

Een Reactie op “Framing: The Panama Papers

  1. Pingback: Brexit en Trump: De nagels aan de doodskist voor de EU | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s