Belastingparadijzen?


panama

Juridische trucs?

Wat blijkt? Een heel aantal mensen en bedrijven proberen hun belastingen te beperken door juridische constructies in het buitenland. Laatste geval: De Panama papers. Een of ander advocatenkantoor in Panama heeft zo duizenden -if not more- gevalletjes gedaan.

Heel de goegemeente en z’n ouwe moer in de hoogste bomen:

[FNV]: “Elke cent die bedrijven hierdoor extra winst maken is feitelijk diefstal van de maatschappij.”

Tja. Echt waar?

Waar bemoei je je mee?

Toch klopt er zoals gewoonlijk weer helemaal geen drol van. Het simpele feit is namelijk dat deze ‘trucs’ gewoon legaal zijn. Is niets mis mee. Wie oorlogstaal als ‘diefstal van de maatschappij’ bezigt doet er goed aan om eerst even te controleren of er überhaupt iets gestolen is.

Dat is niet zo. Er is niets gestolen, er is geen dader en ook geen slachtoffer. Iedereen heeft precies waar hij recht op heeft. Niemand krijgt onterecht te veel, niemand krijgt onterecht te weinig. De enige reden voor dit gebral is dat politici er achter komen dat ze achter het net vissen. Dat hun macht toch niet zo ver gaat als ze zouden willen. Dat er mensen zijn die zich niks van hun geleuter aantrekken en die gewoon hun spullen oppakken en ergens anders heengaan. En dat steekt hun ego’tje behoorlijk!

Schreeuwende linksapen

Het is weer het gebruikelijke liedje. Linkse mensen -de vakbonden voorop- vinden dat iedereen braaf zo veel mogelijk aan De Staat moet betalen en liefst nog een beetje meer. ‘Lie down and play dead’ heet dat in goed Amerikaans. En iedereen die daar zo zijn eigen ideeën over heeft -en dus niet mee wil doen- is natuurlijk meteen een dief. Een rover. Die steelt van de burger. Een ‘minderwaardig mens’, om maar eens een totaal irrelevante politicus te quoten. Je ziet de politici al hijgend met rode blosjes en een natte plek in hun broek bij de interruptiemicrofoon staan kreunen. Van het idee alleen al krijgen ze een moraalpaal die zijn weerga niet kent.

Maar mensen zijn vrij om te gaan en staan waar ze zelf willen en mogen gewoon hun eigendom dan meenemen. Ook naar Panama. Ook buiten de graaihandjes van de Nederlandse fiscus. En dat is niet moreel laakbaar gedrag maar juist in het belang van iedereen. Dat idee dat je het Rupsje Nooitgenoeg die de Staat heet moet blijven voeren is grotesk naïef. It will eat you last. Uiteindelijk komt de rekening toch.

Als politici meer verjubelgeld willen hebben dan zouden ze wat zuiniger moeten zijn waar ze de kubieke meters nu aan weggooien. Het lijstje met hemelfietsplannetjes is kilometers lang. En binnenkort krijgen we weer zo’n opfeestsessie als er over de begroting van volgend jaar gepraat wordt. Heel wat kansloze criminelen en haatbaarden hebben dringend een uitkerinkje, huursubsidie en gratis karatelessen voor kleine Mo nodig!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Vrijheid

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.