Rotjeknor: Hoofdstad van de naïeve linkse medemens


FijneBicultureleKansenjongeren

Fraude

Uitkerinkje stopzetten:

Ruim 3.400 Rotterdammers fraudeerden vorig jaar met hun bijstandsuitkering. Zij moeten daarom gezamenlijk 6,5 miljoen euro terugbetalen.

In ruim 1.600 van de 3.400 gevallen beëindigde de gemeente vorig jaar de uitkeringen. Dat levert de gemeente jaarlijks een besparing van 17 miljoen euro op.

Tja. Doortastend optreden van de gemeente dus?

Onnozel gelul

Laten we zelf maar even wat uitrekenen. 1600 uitkerinkjes stopzetten levert 17 miljoen per jaar op: Een uitkerinkje kost dus iets meer dan 10.000 euro.

3400 fraude gevallen levert 6.5 miljoen aan boete op: Dus per geval ca 2000 euro.

Deze twee getallen stroken niet met elkaar. Als een uitkerinkje 10.000 euro per jaar kost terwijl de gemeente slechts 2000 boete kan opleggen dan betekent dat feitelijk dat de fraude slechts 2.5 maand aan de gang was. Dat is hilarisch. Uitkeringsfraude gaat over jaren, niet maanden.

Het echte probleem is natuurlijk dat deze mensen jarenlang de boel getild hebben -en waarom niet denk ik dan, als het toch gratis is?- terwijl de gemeente niets anders dan een ‘slap on the wrist’ kan geven. Watjes dus. Sukkelige ambtenaren met bril, ringbaardjes, pijp en ribfluwele bruine broeken. Zeg maar PvdA stemmerts die ook in een multikul leesclubje zitten.

Feit is natuurlijk dat uitkeringseisertjes zielug zijn. En al jaren probeert de gemeente dat volk aan het werk te krijgen, wat maar -rara politiepet?- niet wil lukken.

Echte oplossingen

Laat ik mijn vrienden van de Rotterdamsche politiek eens een adviesje geven. Gewoon gratis, van mij als bezorgde burger naar de mensen toe.

Doe eens gek. Doe eens raar. Denk eens ‘out-of-the-box’. Trek eens lekker door aan die moraalpaal en donder al die advies, praat, knuffel, vinger en aftrekclubjes die nu het gemeentehuis bevlekken de maas in. Hup zo van de Brienenoord af. Loof gewoon een beloning uit voor iedereen die een oplichtertje aanbrengt. Met een leuke beloning. Zeg 2000 euro. Gratis. En voor niets. Als het oplichtertje maar veroordeeld wordt.

Zul je zien. 30.000 aangiftes in een maand. En reken maar dat die stand houden. De vrije markt zorgt daar wel voor.

Probleem opgelost.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Immigratie

Kom maar door!

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.