Veganisme!


friet-speciaal

Geen vlees of vis meer

Volgens een paar onderzoekers ligt het paradijs net om de hoek:

Aanpassen van dieet kan wereldwijd miljoenen levens redden’

Acht miljoen mensen zouden er minder per jaar sterven. Plus dat de broeikasgasuitstoot met 70% (!) kan dalen, 900 miljard op de gezondheidszorg bespaard kan worden en er 500 miljard per jaar verdiend kan worden aan ‘groene’ technologie.

Lijkt me duidelijk? Veganisme heeft de toekomst!

Fantasie

Toch bekruipt mij een ongemakkelijk gevoel. Iedereen gaat dood. Ook veganisten. Het kan niet zo zijn dat er 8 miljoen mensen ‘minder’ dood gaan. Als mensen niet dood gaan aan vet eten dan gaan ze wel dood aan kanker. Uiteindelijk komt iedereen onder de groene zoden te liggen.

En dan kom je op een nog ‘wonderbaarlijker’ effect. Hoe langer je leeft, hoe meer gebruik je van medische voorzieningen maakt. Al was het alleen maar de tandarts. Mensen die op hun 50ste aan een hartaanval dood gaan zijn redelijk goedkoop, wie op z’n 85ste aan darmkanker er onderdoor gaat niet. Plus dat het grootste gedeelte van de welvaartsstaat na het 65ste levensjaar geconsumeerd wordt. AOW, bejaardentehuisje, noem maar op.

Last but not least die 500 miljard. Probeert iemand mij nu te vertellen dat er een pot van 500 miljard ergens staat te wachten? Dat wisten we al. Het probleem daarbij is niet hoe groot die is, maar dat ‘ie goed verstopt is. Zeg maar heel erg goed verstopt.

Vrijheid

Vrijheid betekent dat mensen vrij zijn om zelf te bepalen hoe en wat ze doen met hun leven. Iedereen mag voor zich bepalen wat hij of zij wil doen of laten. En daar hoort ook eten en drinken bij.

Het is niet verboden om alcoholist te zijn. Het is niet verboden om friet met mayo te eten. Extra hamburgertje erbij of nog een stukje worst. Niemand kan je verplichten om je groenten netjes op te eten.

Dat laatste is een mooie illustratie hoe linkse mensen denken. Als een soort huismoeder die onwillige kinderen -burgers zoals jij en ik- hun bordje laat leegeten. Zij weten het beter, zij weten precies wat goed voor jou en mij is. En als jantje niet wil luisteren, nou dan volgt er straf! Dan moet hij maar naar zijn kamer! Hogere accijnzen, extra belastingen! Verboten!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Gutmenschen

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s