Onnozele mensen: Ben van den Burg


Koplampen

De PvdA heeft op een partijcongresje een diktat bedacht dat het maar eens afgelopen moet zijn met gewone auto’s. Alleen maar elektrische! De rest van Nederland lacht zich een bult over dit roze wolken hemelfietsplannetje en dat valt dan wederom niet best bij weer andere mensen:

[Ben van den Burg, ex-schaatser]: “Het standpunt van coalitiepartner VVD is nog treuriger. Ze blijven in de koplampen staren die fossiele brandstof heet en zetten vervolgens een initiatief om een groenere wereld te krijgen weg als een sprookje.”

Tja.

Schaatser

Het doet me denken aan die Calvé pindakaas reclame. Een klein jongetje met schaatsen onder dat op een bruggetje over een slootje ergens in de winter in Friesland zit om z’n boterham -met pindakaas- op te eten. “Wat wil je later worden?” vraagt een boer die langs loopt. “Boer” zegt het jongetje. “En schaatser!”. Vervolgens verschijnt er in een vergezicht over mistige velden de tekst dat Evert van Benthem in de jaren tachtig twee keer de Elfstedentocht won.

Zo’n jongetje is Ben.

Onze Ben heeft dan wel niet de Elfstedentocht gewonnen maar is wel behoorlijk succesvol met het schaatsen geweest. Samen met Bartje Veltkamp toentertijd eind jaren ’80. Maar het feit is ook dat behalve schaatsen onze Ben niet veel kon. Nadenken bijvoorbeeld ging hem niet goed af. Kwebbelen dat ging prima, iets zinnigs zeggen niet.

Kwebbeltje Ben

De meest elementaire delen van de economie bijvoorbeeld is onze Ben volledig ontgaan. Of een beetje natuurkunde: Was onze Ben schaatsen. Geen tijd, moet trainen!

Wie het probleem met elektrische auto’s kan oplossen -de accu dus- wordt rijker dan God. Daarom bijvoorbeeld zijn alle autofabrikanten -samen met hun technologiepartners- al decennia als een bezetene aan het werk om dit probleem op te lossen. Zijn al miljarden in geïnvesteerd, werken honderdduizenden mensen aan. Blijkt toch niet zo makkelijk te zijn.

Maar Ben weet ’t beter. Als de VVD nou eens niet in de koplampen van de fossiele brandstof zou blijven staren en niet zo treurig doen dan was het allemaal zo gepiept! Luister allemaal naar Ben!

De polletiek moet gewoon fossiele brandstof verbieden en -poef!- uit het niets komt de elektrische auto opeens tevoorschijn! En we leefden nog lang en gelukkig met de lammetjes in de wei en de wolkjes in de lucht!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De Irrationele Mens

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.