Heel gek: Fundamentalisme wordt niet getrokken!


Moslima rug naar de samenleving

Stageplek

Wat blijkt?

Meisjes met hoofddoek hebben meer moeite met krijgen stageplek’

En niet alleen meisjes met een hoofddoek maar “Ook jongeren over wie de werkgevers het vooroordeel hebben dat ze ‘risicovol’ zijn, bijvoorbeeld omdat ze steeds te laat zouden komen of diefstal zouden plegen, worden vaker gediscrimineerd.”. Ja, ja, gediscrimineerd! Eg woar!

Fundamentalisme

Voordat we het gebruikelijke -en enigszins grijsgedraaide- diskrimmenazi, rassies en islamofoob gaan roepen kunnen we beter even pas op de plaats maken.

Iemand die een hoofddoekje omknoopt wijst in woord en daad onze westerse samenleving -en dus ook onze normen en waarden- af. De meerderheid daarvan is nog fundamentalist, i.e. zo iemand vindt religieuze normen en waarden belangrijker dan seculiere, ook. Wetenschappelijk bewezen.

Nog kafkaiaanser wordt het als je bedenkt dat deze mensen heel goed weten dat dit niet getrokken wordt en toch knopen ze een hoofddoekje om. Hun religieuze identiteit is zelfs belangrijker dan hun dagelijks brood en hun toekomst. Je moet als werkgever wel knettergek zijn om zo iemand aan te nemen. Daarmee roep je de problemen over jezelf af.

Linkse useful idiots

Toch zul je de gebruikelijke troep aan linkse knuffelaars daar niet over horen. In plaats van op te schrijven dat ook jonge moslima’s die hier nota bene geboren en getogen zich van onze samenleving afwenden en daar klaarblijkelijk steun en aanmoediging vanuit eigen kring voor krijgen, beginnen ze over dat het zo moeilijk is om een stage te versieren met een kopvod om. Waar zijn de ouders van deze kinderen? Zijn die het hier mee eens? Dat zou ik wel eens willen weten.

Dit is de wereld op z’n kop, lieve linkse knuffelmensjes. We zitten hier in Nederland. Wie zich niet aan onze normen en waarden aanpast, zet zichzelf buitenspel. De samenleving zet jou niet buitenspel, dat doe je zelf. En dat betekent dus geen stage, geen diploma en dus geen toekomst. Gevalletje eigen schuld dikke bult heet dat bij ons in het dorp.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Islam

2 Reacties op “Heel gek: Fundamentalisme wordt niet getrokken!

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.