Japanse bevolking krimpt


Bevolking Japan

Krimp

Japan’s population shrank by nearly a million during the last half-decade, official census figures confirmed on Friday, an unprecedented drop for a society not ravaged by war or other deadly crisis, and one that helps explain the country’s persistent economic woes.

En dus?

Een veranderende samenleving

De totale Japanse bevolking is met bijna een miljoen geslonken maar de werkende bevolking is met 3.5 miljoen afgenomen. En die trend gaat zich de komende decennia nog even voortzetten.

Positief in dit verhaal -hoe gek het ook klinkt- is dat de arbeidsparticipatie betrekkelijk laag is: Onder de 50% voor vrouwen en 70% voor mannen. Ter vergelijk: In Nederland is de arbeidsparticipatie (onder Nederlanders dan) 80%, een stuk hoger.

Voor Japan is de situatie daarmee niet hopeloos. Nog decennia lang kan een krimpende werkende bevolking opgevangen worden door hun arbeidsmarkt te liberaliseren. Zet die vrouwen aan het werk en je problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Nederland

In Nederland hebben we die luxe niet. De enige reden dat de Nederlandse bevolking nog groeit is door de tomeloze (islamitische) invasie van asieleisertjes, kansloze criminelen en haatbaarden. Wij hebben een heel cohort aan ballast in onze samenleving opgebouwd die niets bijdraagt, nooit iets heeft bijgedragen en ook nooit iets zal bijdragen maar die wel verwacht dat de gewone man voor hen een continue stroom aan uitkerinkjes, subsidies en toeslagen betaalt. Gelijk ook de reden dat asielzoekers in Japan nauwelijks voorkomen. Islamisering is niets anders dan vergrijzing zonder bejaarden. Plus natuurlijk de andere gezelligheden van de Islam.

Ziet Japan er toch niet zo slecht uit.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Immigratie

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s