Wachtlijst voor hockeyclubs?


MarokkanenHoudenOokVanVoetbal

Druk een punt!

Wat blijkt? Er zijn forse wachtlijsten voor het hockeyen:

[Leon Rutten, KNHB]: „Exacte aantallen hebben we nog niet, want ook daar doen we onderzoek naar. Het is in ieder geval duidelijk dat de wachtlijsten ellenlang zijn en de velden tjokvol. Dit speelt al jaren en de problemen stapelen zich verder op”

Tja. En dus?

Voetballen is voor allochtonen

Iedereen die een kind op voetbal heeft weet het: Er is geen wachtlijst bij het voetballen. De F’jes en de mini’s op zaterdag het eerst, de E’tjes daarna, rond het middaguur de D’tjes en daarna in volgorde de C, de B en de A. En op zondag de heren- en de dameselftallen en de veteranen. Velden genoeg, clubs genoeg, ruimte genoeg: Wie wil voetballen kan vandaag nog beginnen.

Maar wat ook iedere voetbalouder weet is dat vanaf de middelbare school de voetbalclubs leeglopen. Zijn er nog een redelijke hoeveelheid F’jes, E’tjes en D’tjes, daarna neemt het snel af. En de reden daarvoor weet ook iedere ouder: Hele voetbalteams zijn overgenomen door nieuwe Nederlanders die een iets ander beeld hebben over ‘respect’ en ‘fair play’. Kan de KNVB net zoveel leuke acties over ‘nee tegen racisme’ voeren wat ze wil: Als je zoon 3 keer in z’n gezicht is geschopt op het veld dan krijg je ‘m niet meer naar het voetballen, respect of niet.

Grensrechters worden doodgeschopt door Marokkaanse knokploegen, hele amateurclubs gesloopt door fijne biculturele kansenjongen uit een schaamtecultuur en zelfs de jeugdselectie van Ajax trapt op een verloren vrijdag avond een agentje in elkaar. Ies koeltoer!

Hockey is voor Nederlanders

Iedere voetbalvader heeft het wel eens meegemaakt. Sta je daar met tien bedremmelde jongetjes van 9 jaar tegenover een Turkse knokploeg van ooms, broers, neven en andere hangjongeren. “Kom jongens, vandaag douchen we maar niet, loop gelijk maar door naar de auto”. Sowieso moet je je kind niet bij een club in de stad laten spelen, daar komt op de training al vechten van. Beter bij een dorp in de buurt waar de contributie wat hoger is.

Dus lopen hockeyclubs vol. En niet zo’n beetje ook. Het is helemaal niet ongewoon dat je kinderen zondag om zes uur moeten spelen, iets dat volkomen ongehoord zou zijn bij het voetballen.

2 reacties

Opgeslagen onder De Zegeningen van de Multikul

2 Reacties op “Wachtlijst voor hockeyclubs?

  1. Pingback: Tweedeling in de samenleving? | The Logic Free Zone

  2. Pingback: De Zegeningen van de Multikul: Segregatie op school | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.