Socialisme: Fundamenteel de schijt aan democratie


Socialisme

Volkskrant

Interviewtje met een of andere kunstenmaker in het huisblad van de PvdA:

[Jeroen van Merwijk, PvdA]: “Neem die discussie over Europa. Het is toch heel simpel? Natuurlijk moet je voor Europa zijn. Dat maakt de kans op een oorlog aanzienlijk kleiner. Wat denken die Nederlanders wel? En maar blaten, al die mensen die niet eens weten waar in Europa Nederland precies ligt. Die tendens, mensen die niet weten wanneer ze hun bek moeten houden, of juist open moeten trekken, daar wind ik mij enorm over op.”

Tja. En dus?

Hersenloos

Wie het kletsje gaat lezen krijgt vanzelf jeuk. Een soort diarree aan prietpraat over hoe geweldig de PvdA wel niet is, incluis natuurlijk de gebruikelijke tearjerker over zijn opa die op z’n twaalfde al aan het werk moest. Huilie, huilie!

Neem nou dit quote’tje hierboven. Onze Jeroen vindt kennelijk dat hij het beter weet dan de gemiddelde Nederlander. Mensen zoals ik -die niet een moraalpaal in hun broek krijgen van Europa- moeten gewoon hun muil houden want die weten niet waar ze het over hebben. Europa is Vrede! Dat alleen al geeft de oppervlakkigheid van onze Jeroen aan: Niet Europa heeft voor vrede gezorgd maar de NATO. En dan voornamelijk door te zorgen dat Europese politici niet meer de zeggenschap hadden over het nationale leger maar dat de Amerikanen de facto de baas zijn. Als het aan wereldverbeteraars als onze Jeroen ligt dan zou het Nederlandse leger as we speak op een half dozijn plaatsen in de wereld ‘vrede’ aan het stichten zijn.

Democratie

De ‘Vrije markt’ of ‘neo-liberalisme’ of nog meer van deze kreten zijn voor mensen als onze Jeroen scheldwoorden. Maar feitelijk is het de democratisering van de samenleving. Mensen die zelf mogen beslissen wat ze met hun centen doen, die zelf mogen beslissen waar ze willen werken en hoe lang. Iedereen die de burger wil dwingen het een te doen of het ander te laten wordt meedogenloos afgestraft. Die zet zichzelf in no time buitenspel. De vrije markt is de ultieme vorm van democratisering: Iedereen mag zelf beslissen.

De gewone man is koning. Dat zou voor de socialisten -die in naam zeggen dat ze voor jan modaal opkomen- toch een zegen moeten zijn. Maar dat betekent meteen dat al dat volk ook een eigen mening heeft en eist dat ze inspraak krijgen. Over Europa bijvoorbeeld. Wie wil er nou meebetalen aan die corrupte en ondemocratische kliek?

Dat geeft gelijk aan waar de schoen wringt. De gewone man heeft helemaal niet de behoefte om zich te mengen in het leven van een ander. Die wil voor zijn eigen familie, zijn gezin etc zorgen. Huisje erbij, kinders op school, autootje voor de deur. Als je ontslagen wordt moet het makkelijk zijn weer aan de slag te komen. En als de buurman om 11 uur zijn eerste biertje opentrekt of 5 keer per dag met zijn kop op de grond naar Mekka bonkt dan zoekt die het maar zelf uit: Daar hoeven wij niet voor te betalen.

Socialisten hebben intrinsiek een probleem met democratie en vrijheid van meningsuiting. Socialisme is daar fundamenteel niet compatible mee. En dat zit onze Jeroen geweldig dwars.

Zou onze Jeroen trouwens zijn school hebben afgemaakt?

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Gutmenschen

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s