De Jacht op Subsidie: Kunst in Uden


Udense Kunst

Wat blijkt?

Ruim veertigduizend inwoners en zo´n veertig kunstenaars. Die veertig moeten in Uden de kunst zien hoog te houden want de gemeente is, voor de tweede keer in haar geschiedenis, druk bezig zich van haar ´Collectie Uden´ te ontdoen.

Tja. Een provinciale ‘Schreeuw om Cultuur’ dus. Of zo iets?

Fröbelen op de zak van de gewone man

Niet dat dit nou begaafde kunstenmakertjes zijn hoor. Wie dat denkt laat zich bij de neus nemen. Van dit soort ‘creatievelingen’ gaan er dertien in een dozijn: Geen hond is bereid om ook maar een schele stuiver op tafel te leggen voor prachtige werken zoals hierboven in dat filmpje. Als de gemeente niet die ‘kunstwerken’ zou hebben opgekocht dan hadden ze de kwast al decennia geleden aan de wilgen gehangen en gewoon een baan gezocht.

De subsidiehoeren krijgen vrij spel

Het verhaal is altijd hetzelfde. Een groepje mensen -in dit geval kunstemakers- bedenkt een sluw plan om de burger wat belastingpoet af te troggelen. Vervolgens wordt er een aan lager wal geraakte politicus bij gezocht die dringend om een succesje verlegen zit -en dat zitten ze allemaal- en hupsakee: Mooi verhaal, burger krijgt een warm gevoel en draai die subsidiekraan maar open!

Maar uiteindelijk moet de rekening betaald worden. Dan maar geen nieuwe fiets voor je dochter en niet uit eten met je vrouw: De Udense Kunstemakers prikken immers een vorkje mee!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De Jacht op Subsidies

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.