Met de Islam valt niet te spotten


Elsevier 20160204

Advertenties

1 reactie

februari 11, 2016 · 5:56 am

Een Reactie op “Met de Islam valt niet te spotten

  1. Met het Mohammedanisme valt heel goed te spotten, alleen worden de Mohammed-aanbidders heel erg boos als zij er achter komen dat ze zijn beetgenomen. Meestal kost dat enige momenten, soms / vaak komt men er helemaal niet achter en blijft alles bij het oude.

    Even nog en opmerking over het kalifaat. Het laatste kalifaat is in (even uit mijn hoofd) 1918 van ellende in elkaar gesodemieterd. Daarvoor zijn er nog een aantal kalifaten geweest, dezen hebben het ook niet uitgehouden. Het kan namelijk niet, het is onmogelijk om een leider te hebben die zowel geestelijk als ook militair alles te zeggen heeft, de rechter is en het land bestuurt. Het Ottomaanse kalifaat is geen Arabisch idee geweest, de bezetters van Turkije kwamen uit het gebied in en rond Mongoliƫ, daar waren ze weggejaagd. Onderweg pikten zij de islam op en dit paste goed bij hun nomadische levensstijl.

    Een kalifaat kan alleen bestaan als de bevolking uitermate dom is en dan is het alleen mogelijk om de macht te blijven uitoefenen met strenge hand. Als de hand verslapt is het uit met het spelletje.

    De islam en het kalifaat gedijen alleen als er rijke landen in de buurt zijn met een minder goed onderhouden leger. Dan stuurt het kalifaat een leger en lege wagens voor de vracht op te halen, als er geen buit meer te halen is verslapt het kalifaat weer. Het is een beetje te vergelijken met kanker, die kan alleen voortvreten als er een beschikbaar lichaam is dat zich niet beschermd. Dan kan het jaren voortvreten. Echter, de kanker gaat dood ook als het lichaam sterft. In een gezonde wereld is geen islam er is geen behoefte aan parasieten. Als destijds Constantinopel op tijd de poorten voor de mannelijke vluchtelingen uit Mongoliƫ had gesloten dan was er ook geen tweede golf vluchtelingen geweest die geheel Anatoliƫ en Byzantium overspoelde. Iedereen weet hoe het is afgelopen, er bestaat geen Constantinopel meer en de Turken lopen er bij alsof het hun land is.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s