Hoe duurder de boodschappen, hoe beter?


Anne-Marie Spierings

Boerenbedrijven

Wat blijkt? Varkensboeren in Brabant hebben het moeilijk.

Volgens Anne-Marie Spierings (d66) zou het voor de prijs van het varkensvlees goed zijn als er in Brabant minder varkens geproduceerd worden.

Tja. Een op de drie varkensboeren gaat er anders aan onderdoor. Of niet?

Over de rug van de burger

Laten we het eerst maar eens over die opmerking over de prijs van varkensvlees hebben. Als er minder varkens geproduceerd worden zal inderdaad de prijs wat stijgen. Niet veel, Duitse, Belgische en Franse boeren rijden dat gat zo dicht, maar toch wel iets. En dat zal natuurlijk goed voor Brabantse boeren zijn.

Maar diegene die de rekening moet betalen is de burger. Die ziet zijn dagelijkse boodschappen duurder worden. En daarmee zie je de hemeltergende arrogantie van deze droeftoeterende huppelkut tevoorschijn komen. Ze mag dan gekozen zijn door diezelfde burger om diens belangen te behartigen maar daar heeft ze regelrecht schijt aan. “Fuck de burger, ik werk alleen maar voor de varkenslobby”. Desnoods met belastingpoet wil ze boeren uitkopen. Moet de burger maar een beetje extra schokken!

Politiek Activisme

De website van onze Anne-Marie leest als het jaarverslag van GreenPeace. Een bonte verzameling aan volkomen onrealistische luchtfietsplannetjes, aan elkaar geregen met onnozel gereutel over ‘groen’ en ‘duurzaam’. Als we nou maar allemaal een windmolentje in de tuin en zonnecellen op het dak zetten dan is de wereld in no time een paradijsje! Hersenloos gekwaak over een fantasiewereldje waar Disney nog een punt aan kan zuigen.

En zoals dat zo vaak gaat: Als de burger niet uit zichzelf deze Grote Leidster wil volgen dan moet het maar met de knoet: wetje hier, subsidietje daar en extra groen plannetje zus en zo. De burger moet zijn vuile muil houden -die is te dom om te poepen dus die kan nooit bedenken wat goed voor hem is- en onze Anne-Marie wordt binnenkort heilig verklaard!

Democratie en vrijheid is aan onze Anne-Marie niet besteedt. Zij weet precies wat goed voor jou en mij is! Maar uiteindelijk moet de rekening betaald worden: Dan maar geen nieuwe fiets voor je dochter en niet uit eten met je vrouw. Onze Anne-Marie en haar ‘groene’ lobby prikken immers een vorkje mee!

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Politiek

Een Reactie op “Hoe duurder de boodschappen, hoe beter?

  1. G.Deckzeijl

    Feit: duurzaam bestaat niet.
    Niets is eeuwig in deze wereld, aan alles komt een eind, ook aan windmolens en zonnepanelen en niet te vergeten: de mens.
    http://fubar.mobi/2014/01/26/martin-sommer-wie-bewaakt-de-bewakers-van-het-energieakkoord/comment-page-14/#comments

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s