Wanneer ben je Nederlands?


CoxForkum

Klagen & Janken

Vanochtend een jankverhaaltje gepost over een of andere klaag Marokkaanse die voortaan geen Nederlandse meer wil zijn. Soit, fijn denk ik dan: Wentel jij je maar in je eigen gelijk. Ondertussen draait de wereld door en blijf jij achter. Want mensen die naam maken door af te geven op Nederland: Dara heb ik het niet zo mee.

Wanneer ben je Nederlander?

Een ding moet ik deze Marokkaanse nageven: Het idee dat je en Nederlandse en Marokkaanse kunt zijn is inderdaad te stompzinnig voor woorden. De Marokkaanse cultuur -met natuurlijk op de achtergrond de zwarte slagschaduw van de Islam- is ronduit inferieur aan de onze. Wie dat na decennia lang in Nederland te hebben gewoond, gewerkt, opgegroeid, naar school geweest, gestudeerd en geboren niet door heeft, is of heel erg dom of heeft een ideologische plank voor d’r kop. En dom is deze jankjuf in ieder geval niet dus dan blijft er maar weinig keuze over.

Nederlander ben je als je achter de Nederlandse normen en waarden staat. En die zijn net zo dominant als de Marokkaanse: Je kunt niet en de Nederlandse normen en waarden omarmen en ook die uit Marokko, ook al claimt deze huilbaby van wel. Het antwoord is nee: Die zijn incompatibel.

De Islam zet zichzelf buiten spel

Mensen zijn niet gek. (Ex-)moslims die claimen dat ze afgedaan hebben met de Marokkaanse en Islamitische cultuur zakken vanzelf door het ijs. Dat laagje vernis blijkt in de praktijk heel erg dun. Voordat je het weet komt het wijzen naar al die rassies diskrimmenazi islamofoben weer boven borrelen. En daarmee iedereen die dit huilteefje niet het voordeel van de twijfel heeft gegeven in het gelijk stellen.

Marokkanen weigeren categorisch de hand in eigen boezem te steken. Dat is prima -dit is een vrij land- maar die vrijheid werkt twee kanten op. Als de Marokkaanse gemeenschap bijvoorbeeld die extremistische moskeebesturen en die haatbaarden niet de deur wijzen dan zeggen daden -of het ontbreken daarvan- meer dan woorden. Als de meerderheid van Marokkaanse jongeren er sterk anti-semitische denkbeelden op na houdt -of zelfs al op zeer jonge leeftijd radicaliseren- dan mag je rustig concluderen dat deze mensen niet onze normen en waarden delen. Marokkaanse jongeren staan in elk kutlijstje in de top 3 en onderaan elk lijstje wat er toe doet: er is al decennia lang geen enkele sprake van integratie of zelfs maar iets van aanpassing.

Maar het stuitende is dat wijzen naar de ander van deze jankjuf. Alsof wij Nederlanders niet decennia lang geknuffeld, weggekeken en opgeschoven hebben. Alsof dit probleem iets van de laatste paar jaar is. Alsof dit een typisch Nederlands probleem is: Noem mij eens een westers land dat geen problemen met de Islam heeft? Laat ik het maar eens duidelijk zeggen: Een Marokkaanse zoals dit wicht dat zich niet wenst aan te passen pist naast de pot. En langzamerhand wordt het tijd om te kiezen, daar komt dit treurteefje ook achter.

1 reactie

Opgeslagen onder Islam

Een Reactie op “Wanneer ben je Nederlands?

  1. Pingback: Het partijkartel: Arib kan kamervoorzitter blijven | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.