Wat kost de verzorgingsstaat?


Dit zijn allemaal hoogopgeleide Syrische chirurgen, apothekers en ingenieurs die onze economie jong, dynamisch en innovatief komen maken.

Dit zijn allemaal hoogopgeleide Syrische chirurgen, apothekers en ingenieurs die onze economie jong, dynamisch en innovatief komen maken.

Sluipende knechting

Een van de centrale punten in een socialistische heilstaat zoals de onze is dat de burger helemaal niet meer weet hoeveel geld hij over de bak gooit. Omdat alle belastingen en accijnzen sluipenderwijs ieder jaar stukje bij beetje zijn ingevoerd en vervolgens stelselmatig verhoogd is helemaal niet meer duidelijk hoeveel deze linkse waanzin ons kost.

Daarom maar even een sommetje

Kosten verzorgingsstaat per gewerkt uur

We geven in NLD ongeveer 28% van het bbp uit aan de verzorgingsstaat. Het bbp is 880 miljard euro. Met ruim 12.4 miljard gewerkte uren per jaar kost dat dus per uur 18.35 euro.

Aan de andere kant is het modale inkomen in NLD 35000 euro, voor ruim 1800 gewerkte uren per jaar. Met 30% belastingdruk komt dat neer op 13.40 per uur.

De conclusie is duidelijk: ipv een modaal inkomen van 35000 euro zouden we ook een modaal inkomen van 83.000 kunnen hebben, als we die geliefde verzorgingsstaat waar al onze politici zo hoog van de toren over blazen zouden opheffen.

Waar gaat dat geld heen?

De argumenten voor de verzorgingsstaat zijn altijd hetzelfde: Wie werkloos wordt kan een uitkering krijgen, ziektekosten worden via de overheid geregeld en iedereen krijgt een aow’tje.

Maar wie naar de details kijkt komt tot een heel andere conclusie. Medische specialisten in Nederland verdienen het meeste ter wereld -nog meer dan Amerikaanse-, wie een eigen huis heeft krijgt nooit een uitkering -eerst eigen huis opeten- en de AOW kun je sowieso op je buik schrijven: Daar ziet de huidige werkende generatie helemaal niets meer van.

Om nog maar te zwijgen van het leger profiteurs ambtenaren dat met een extra CAO’tje, extra periodiekje en hier en daar een gebbetje er warmpjes bij zit. Of we geven de centen gewoon aan een leger kansloze criminelen en haatbaarden die tegenwoordig met bootladingen ons land binnen worden getrokken om hier onze vrouwen en dochters te verkrachten. En het enige wat we daar van mogen zeggen is dat het niets met de Islam te maken heeft want wie daar iets over zegt ‘speelt Wilders in de kaart’.

This is insane.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De Irrationele Mens

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.