De Jacht op Subsidies: ADO Den Haag


ADO Den Haag

‘In de maling genomen’

De supporters van ADO zijn eens in de pen geklommen. Briefje aan Wang Hui, de Chinese eigenaar:

“Laat ons duidelijk maken dat de supporters zich in de maling genomen voelen door al uw loze beloftes. Vertrouwen winnen is al moeilijk, vertrouwen terug zien te winnen is nog veel moeilijker. ADO Den Haag is geen speeltje, ADO Den Haag is voor duizenden supporters een way of life, vreugde en verdriet, verbondenheid en een sociale ontmoetingsplaats.”

En of meneer de kloepoek chinees maar even direct miljoenen wil opschokken.

Waar bemoei je je mee?

Laten we maar eens wat dingetjes op een rijtje zetten. ADO is eigendom van Wang. Het is zijn bezit, hij kan er mee doen wat hij wil. Als supportertjes het daar niet mee eens zijn dan verscheuren ze hun seizoenskaart maar en zoeken ze een andere hobby. Hadden ze zelf maar die 8 miljoen op tafel moeten leggen. ‘Get a life’ zou ik zeggen.

Tweede puntje is dat Wang deze club heeft gekocht omdat de Chinese overheid miljoenen en miljoenen subsidie in de ontwikkeling van voetbal steekt. Onze Wang kan dat hele ADO een rooie rotzorg zijn, dat is een afgeschreven investering.

Last but not least gaat het tegenwoordig niet zo best met de Chinese economie -anybody noticed?- en heeft onze Wang wel wat andere zorgen aan zijn hoofd dan het speeltje van Haagse tokkies bekostigen. Zeker als die zo’n grote muil op zetten.

Subsidie!

Niet dat ADO zo’n fijne club is hoor. De oerwoudgeluiden afgelopen weekend waren niet van de lucht. En dan denken dat een Chinees daar extra centen in gaat steken?

Wat is er trouwens mis mee dat ADO de tering naar de nering gaat zetten? Halveer de salarissen maar, verkoop wat van die sterretjes die zo leuk een balletje hoog kunnen houden en degradeer naar de eerste divisie. D’r zitten 27 spelers in de selectie waarvan er 15 Nederlander zijn en slechts 6(!) uit eigen jeugd komen. Binding met Den Haag? My ass.

Laat ik maar eens een voorspellinkje doen. De gemeente komt wel over de brug. Die koopt ADO terug voor het dubbele dat Wang ervoor betaalt heeft. Who’s the dumbass now? Vervolgens gaat er weer kubieke meters subsidie in -het stadion zal wel verkocht worden aan de gemeente- en voor ettelijke miljoenen wordt er een ‘superspits’ van de FC Flubberkutteveen overgenomen. ADO eindigt dit jaar op de 12 plaats in de eredivisie en iedereen is blij.

Maar omdat geld natuurlijk maar een keer uitgegeven kan worden, wordt er gekort op de zorg voor bejaarden -zijn toch smerige kut pvv stemmers dus who cares?- en gaan de gemeentelijke belastingen omhoog. Vooral voor mensen met een baan en die een huis hebben gekocht. Want dat is ‘eerlijker’.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De Jacht op Subsidies

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.