Waarom de overheids niks klaar kan krijgen: Zwembadonderhoud


fatgirlflow-313679

Goede voornemens

Nieuw jaar, nieuwe ronde nieuwe kansen. Dus ik denk bij mezelf: Ik ga wat aan m’n conditie doen. Raak ik misschien ook nog wat kilo’tjes kwijt, mooi meegenomen. Twee keer per week een uurtje zwemmen moet toch kunnen?

Niet geheel toevallig hebben we hier in het dorp (*) een prachtig zwemparadijs, incluis een 50m wedstrijdbad. Is toentertijd nog door de burgemeester zelf geopend en d’r gaan jaarlijks miljoenen subsidie in dus dat zou toch snor moeten zitten.

Ik d’r heen, afgelopen maandag rond lunchtijd. Kaartje kopen -dat valt een beetje tegen: 11 euro (!)- omkleden en hup naar het bad. Komt er zo’n joker op me af -je kent het wel: linnen bootschoenen, iets te strak tennisbroekje, licht blauw polo’tje met het logo van het zwemparadijs erop en in grote letters ‘CREW’ op de rug: Het 50m bad is gesloten voor onderhoud. Even verderop zitten inderdaad twee uitgebluste FNV’ers naast een openstaand luik iets met leidingen te doen. ‘Staat op de website, hoor’ voegt dit konijn er nog vrolijk bij voordat hij met z’n opgerekte aars weer doorhuppelt.

Ik kan wel bij de duikplank in de breedte van het bad wat baantjes trekken.

De overheid kan de kat van de buren nog niet eens klaar krijgen

Dit is een dagelijks voorbeeld van hoe dat gaat bij de overheid. Gewoon betalende klanten de deur uit schoppen, maakt niet uit. ‘Staat op de website’ en de ambtenaar zag dat het goed was.

Iedere ondernemer die zijn eigen centen moet verdienen zou er niet aan denken om betalende klanten de deur te wijzen. Stel je eens voor dat de Appie Happie na binnenkomst -je hebt net je karretje uit de rij gehaald en de boodschappentassen voor aan het haakje gebonden- je doodleuk vertelt dat helaas de winkel dicht is en dat ze alleen nog maar zeep en toiletpapier verkopen. ‘Staat op de website, hoor!’. Iedere zichzelf respecterende klant vertrek naar de Jumbo om nooit meer terug te komen. Fuk joe, met je opgerekte aars.

Een winkel dat zijn installatie moet onderhouden doet dat buiten openingstijden. Geen haar op het hoofd van de eigenaar om dat tijdens openingstijden te doen. D’r moet brood op de plank! En dat is het verschil tussen de overheid en ondernemers: De klant staat voorop en niet achteraan.


(*) Als je zoals ik in Tokyo hebt gewoond is elke stad onder de 20 miljoen inwoners een dorp

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Links

4 Reacties op “Waarom de overheids niks klaar kan krijgen: Zwembadonderhoud

  1. De overheid functioneert perfect, voor zichzelf en voor haar leden. Leden, want je kunt ambtenaren moeilijk werknemers noemen. Ze vinden het alleen jammer en storend van die burgers die steeds komen storen.

  2. Wees trouwens maar blij dat je nog in een pierebadje mocht, Normaal wordt het hele zwembad bij onderhoud onder de pet gehouden of volgepleurt met onderste stenen.

    • Als deze juffrouw zo van haar vetrolletje houdt waarom kn ze dan over niks anders praten?

      Het lijkt wel alsof ze -tegen beter weten in- zich groot probeert te houden.

      Tralala ik ben een vliegtuig!

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s