Shale oil en -gas: Het nieuwe wapen tegen de Islamitische fascisten


BurqaShariaDominate

Broekriem

Saudi-Arabië haalt broekriem aan vanwege daling olieprijs

Tja. Ook onze Saoedische vrienden hebben geen geldboom in de tuin staan toch?

D’r uit drukken?

De Saoedi’s draaien quitte bij een olieprijs van rond de $70-80.  Schalie olie echter is al winstgevend rond de $60. Dat betekent simpelweg dat de olieprijs nooit meer zo hoog komt. Hoe hard ook onze Arabische vrienden proberen de Amerikanen stuk te krijgen: Zo werkt het kapitalistische systeem niet.

Dat wil niet zeggen dat we ‘anytime soon’ de Islamitische fascisten op de knieën krijgen: De Saoedi’s alleen al hebben een ‘souverein wealth fund’ van ruim $750 miljard.

Zonder geld geen terrorisme

Obama heeft -eindelijk- een wetje door het congres weten te slepen om het verbod op olie exporten te schrappen. WTI is ca 10% goedkoper dan Brent om de simpele reden dat er te weinig Amerikaanse raffinaderijen zijn om deze olie te verwerken. Internationaal is er echter capaciteit genoeg en het verschil trekt dan ook razendsnel dicht: Meer geld voor Amerikaanse shale oil producenten en minder voor de fascisten.

In Europa hebben we ook ruim voldoende schalie olie en -gas. In Polen en Frankrijk bijvoorbeeld. Maar ook bij ons ligt de politiek dwars: In Frankrijk is het boren naar schalie olie en -gas botweg verboden en ook in Nederland is er een ‘mortuarium’, een policor term voor outright verbieden.

Daarmee wordt duidelijk dat we de strijd niet alleen tegen de zichtbare vijand moeten voeren maar ook tegen de onzichtbare: Onze eigen linkse medemensen die -in theorie in het belang van marmotje en salamanders maar de facto om de Islamitische fascisten van voldoende middelen te voorzien- van alles wat ook maar ruikt naar fossiele brandstoffen gaan hyperventileren.

Een complotje dus? Nee. Ook linkse medemensen houden van hun kinderen. Maar ze houden nog meer van hun groene linkse wereldbeeld met knuffeltjes voor iedereen, lammetjes in de wei, windmolens en bakfietsen. Ook al is al een decennium lang duidelijk dat de enige die daar van profiteren juist die mensen zijn die hen als eerste zullen afvoeren naar de concentratiekampen. Fascisten houden niet zo van die vrijgevochten types namelijk. Iedereen moet gewoon luisteren naar de Imam en wie dat niet doet moet maar op de blaren zitten.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Islam

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.