De mythe van de integratie: Voetbalvereniging Magreb ´90


MarokkanenHoudenOokVanVoetbal

Sport verbroedert?

In Utrecht heb je een voetbalclub voor Marokkanen: Magreb ’90. Eigen velden, eigen gebouw, eigen vereniging. En ook een eigen website. Laat ik eens kijken wat er in het huishoudelijk reglement staat:

Verboden is

  • Het gebruik van drugs alsmede overmatig alcahol gebruik.
  • In het bezit zijn van slag, steek of vuurwapens.
  • Het afsteken van vuurwerk, rookbommen of ander brandbaar materiaal.
  • Gewelddadig gedrag of met geweld te dreigen cq andere lastig vallen.
  • Discriminerende uitlatingen doen.

Tja.

Cultuur van geweld

Nog duidelijker wordt het met wat voor soort mensen we hier te maken hebben als je de ‘huisregels‘ voor de jeugd leest. Wie dat leest krijgt al gauw een unheimisch gevoel:Wat zijn dit voor mensen? Wat is dit voor club? Wil ik hier bijhoren? Is het wel veilig voor mijn kinderen?

Het achterliggend probleem is natuurlijk duidelijk: Zet je een tiental Marokkanen bij elkaar dan kun je aftellen hoe lang het duurt voordat het mis gaat. Een kwartiertje of zo. En zeker als er dan gevoetbald moet worden tegen ‘kaaskoppen’ die veel beter getraind hebben en niet de hele dag lopen te blowen is het bal. Knokken!

Uitsluiting?

Afgelopen week kwam er een rapportje van het SCP uit over de positie van Turkse en Marokkaanse jongeren in Nederland. Wat blijkt?

Onder jongeren van Turkse en Marokkaanse afkomst leeft een sterk en breed gedeeld gevoel van uitsluiting. Zij voelen zich apart gezet, niet gezien als individuele burgers, maar alleen als lid van een migrantengroep en als moslim

En dus is er sprake van ‘uitsluiting’?

De Islam hoort niet bij Nederland

Een algemeen aanvaard en leidend principe in de wetenschap is Occams Razor: De meest voor de hand liggende reden voor een ontstane situatie is naar alle waarschijnlijkheid de beste verklaring. En dat geldt hier ook weer.

Marokkanen en Turken hebben door de Islam een heel andere cultuur mee gekregen dan Nederlanders. En die culturen zijn niet compatibel met elkaar. De Islamitische cultuur is niet eens compatibel met zoiets simpels als een partijtje voetballen zonder dat dat op een knokpartij uitdraait, laat staan met een andere cultuur zoals de Nederlandse die aantoonbaar en ‘plain to see’ extreem veel succesvoller is dan de Marokkaanse, Turkse of Islamitische.

Je hoeft dus niet allerlei complotten over uitsluiting, discriminatie en racisme te gaan bedenken om de resultaten van het SCP te verklaren. Nog afgezien van het weg-met-ons kletsje dat er aan vast geplakt is: Niet alleen Nederlanders willen niet meer met moslims omgaan, ook andersom: Moslims willen ook niet met Nederlanders omgaan. Of worden Nederlanders nu uitgesloten van deze fijne cultuur?

2 reacties

Opgeslagen onder Islam

2 Reacties op “De mythe van de integratie: Voetbalvereniging Magreb ´90

  1. Pingback: The Logic Free Zone

  2. Pingback: Opvoeden, racisme en BLM: een prima stel! | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.