Ahmed Marcouch: De Islam Salafisme is een politieke ideologie


salafisme

Salafisme

Volgens de PvdA is het salafisme vergif:

[Ahmed Marcouch, PvdA]: “Salafisme is een politieke ideologie. Dergelijke ideologieën zijn onwenselijk in onze samenleving. Het is geen discussie meer. De wereld is veranderd. Ze vergiftigen onze kinderen en die moeten we beschermen.”

Tja. En dus?

Het gelijk van Wilders

Laat ik maar eens een quote’tje van ome Geert erbij halen (beetje ge-edit):

[Geert Wilders, PVV]: “De islam is behalve een religie voor honderden miljoenen moslims vooral ook een politieke ideologie. De islam is een ideologie die geen respect heeft voor anderen, niet voor christenen, niet voor joden, niet voor ongelovigen en niet voor afvalligen.”

Zoek de tien verschillen zou ik zeggen.

Er valt niet samen te leven met de Islam

Marcouch is een moslim en een PvdA’er. En toch zegt hij hetzelfde als Wilders. Met een klein verschil: Marcouch heeft het over het salafisme, Wilders over de hele islam. Combineer je dit met het feit dat de overgrote meerderheid van de moslims vind dat religieuze wetten boven seculiere wetten staan -de definitie van fundamentalisme- en het verschil wordt miniem.

Het enige echte verschil is dat Wilders dit in september 2007 in de Tweede Kamer bij de algemene beschouwingen zei, zeg maar ruim 8 jaar geleden. Toentertijd ging tout links over de flos: Wilders dit en Wilders dat en Wilders is een fascist. Maar in een paar jaar zijn er toch wel een paar ogen open gegaan. De tijden kunnen verkeren.

Langzamerhand wordt duidelijk dat een grote minderheid van de Moslims in Nederland extremistische ideeën en stromingen aanhangt en dat de kleine meerderheid van de Nederlandse Moslims daar mee sympathiseert. In ieder geval meer dan met onze westerse normen en waarden. Daarmee wordt ook duidelijk dat de Islamitische gemeenschap geen gesprekspartner meer is in hoe wij -niet moslims- ons op moeten stellen t.o.v. deze nieuwe politieke ideologie. Nieuw tussen haakjes want het gedachtegoed is al 1400 jaar oud.

Willen wij in Nederland in vrede en vrijheid blijven leven dan zullen we ons moeten realiseren dat de Islam daar niet bij past. We zullen -ook in Nederland- actief dit gedachtegoed moeten gaan bestrijden.

2 reacties

Opgeslagen onder het gelijk van Wilders

2 Reacties op “Ahmed Marcouch: De Islam Salafisme is een politieke ideologie

  1. Een gedachtegoed bestrijden of verbieden is onmogelijk, maar er aan toegeven en het ontzien zoals de politiek correcten nu aan het doen zijn is natuurlijk helemaal verkeerd.

  2. Jan

    Too little too late.
    Het vertrouwen ging te paard en de ooit trouwe aanhang zit inmiddels bij de PVV of SP.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.