Het domme energiebeleid van Nederland


7500 euro subsidie

Klimaatsverandering en nationale veiligheid

Voor de ‘disengaged observer’ is de klimaatdiscussie volledig ontspoord. Aan de ene kant wordt hel en verdoemenis gepredikt als we nu niet ter plekke extreem drastische maatregelen nemen, aan de andere kant zetten we de enige technologie die serieus de CO2 uitstoot kan verminderen bij het grof vuil: Kerncentrales.

Voor een luke-warmer als ik -klimaatsverandering is een feit maar de effecten zijn veel kleiner dan alarmisten ons willen doen geloven- een duidelijk signaal hoe niet-serieus deze discussie is. Kennelijk vergaat de wereld sneller door een paar ton kernafval opgeslagen in zoutlagen op kilometers diepte dan door het verbranden van miljarden tonnen aan fossiele brandstof. Nog afgezien of wij over honderd of tweehonderd jaar de technologie hebben om kernafval te kunnen verwerken tot een onschuldig afvalproduct.

Veel ernstiger wordt het als we onze nationale veiligheid compromitteren door het eindeloos kopen van fossiele brandstoffen van staten die luidkeels in woord en daad lopen te roeptoeteren dat ze ons het liefst de keel door snijden of met een kalasjnikov neermaaien. En niet alleen dat maar dat dit ook nog eens officieel overheidsbeleid is.

Voorbeeldje: De Elektrische auto vs Uber Pop

Om maar eens een voorbeeldje te geven: de elektrische auto. Renault heeft er eentje gemaakt: De Twizy. Kost bij elkaar zo’n 12.500. BPM vrij dus eigenlijk is dit een subsidie van 7500 euro. En omdat we in Nederland voornamelijk kolen- en aardgasstroom hebben is dit autootje alles behalve Zero Emissions: De uitstoot is ongeveer hetzelfde als een doorsnee middenklasser.

Vergelijk dat eens met Uber Pop. Geen subsidie nodig en de ideale manier om te carpoolen. Een gewone Golf die 1:15 loopt, loopt dan 1:30. Of 1:45 als er drie mensen instappen. Kost niks extra, geen subsidie nodig en al helemaal geen natte fantasieën over nieuwe technologie.

Dus wat doen we dan in Nederland? Juist: We verbieden Uber Pop.

Particulierendienst taxi-app Uber blijft verboden in Nederland

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De Irrationele Mens

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.