Het ‘weg-met-ons’-denken zit er diep in bij de Nederlanders


MoslimaDokter

Weinig allochtone artsen

Onderzoekje geweest, wat blijkt? Er zijn wel veel allochtonen die het tot basis-arts schoppen maar daarna strandt het schip al snel.

[Tineke Abma, prof in Mokum]: “Sociale aspecten, dus dat betekent dat mensen ook worden beoordeeld op een aantal impliciete criteria zoals: ga je naar de borrel, spreek je vloeiend Nederlands. Daar spelen natuurlijk ook vooroordelen een rol mee. En beeldvorming. Het is niet zo makkelijk als je een hoofddoek draagt als vrouw, om hier dan voor zo’n baan in aanmerking te komen.”

Dus je raadt het al: Fluks de racisme kaart getrokken! Diskrimmenazi! Rassies!

Framing

Wat hier onbesproken blijft is natuurlijk dat mensen wel drie keer nadenken voordat ze een moslim aannemen. Dat kan namelijk best wel eens op problemen uitdraaien. Voordat je het weet wil zo iemand vrouwen geen hand meer geven, of geen mensen van het andere geslacht behandelen. En als je er iets van zegt ben je natuurlijk een vuile islamofobe racist en moet je ’s avonds opletten of haar 15 broers en neven je niet even in elkaar komen slaan.

Niet dat dit allemaal uit de lucht komt vallen: De beste voorspelling of iemand een religieuze freak is of zij een hoofddoekje draagt.

En dat religieuze extremisme gaat ver: Moslima’s eisen bijvoorbeeld dat voor hun een speciaal opleidingsprogramma Geneeskunde komt.

Onze normen en waarden zijn superieur

Laat ik het maar eens hardop zeggen. Mensen die in woord en daad onze normen en waarden afwijzen en liever de Islamitische normen en waarden aanhangen moeten dat vooral doen maar dan moeten die mensen ook niet klagen dat wij doorlopen en niet meer omkijken.

Wie denkt dat een moslima met hoofddoekje op kan functioneren in een ziekenhuis als specialist heeft echt teveel van de blauwe pilletjes gesnoept. Religieus extremisme heeft geen plaats binnen een ziekenhuis en al helemaal niet op een verantwoordelijke en vertrouwelijke positie.

1 reactie

Opgeslagen onder Islam

Een Reactie op “Het ‘weg-met-ons’-denken zit er diep in bij de Nederlanders

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.