Lekker spinnen met … de NOS!


ter-apel-eritrea

Gastvrijheid?

Wat blijkt?

Gemeenten met inwoners met een laag inkomen vingen de afgelopen tien jaar meer dan drie keer zo veel mensen op als gemeenten met rijke inwoners

Onderzoekje van de NOS dus waar? Of niet?

Shame on you!

De impliciete conclusie van dit berichtje is glashelder: Arme mensen zijn veel guller, gastvrijer en behulpzamer dan rijke mensen. Die denken alleen maar aan zichzelf!

Maar zoals gewoonlijk klopt er helemaal niets van. Dat kan je al op een kilometer ruiken -de NOS is een apert links bolwerk van paarse broeken die een harde plasser krijgen als ze het over negers hebben- maar laat ik het maar eens op een rijtje zetten.

Complotjes

Het aantal mensen dat in een zulke ‘arme’ gemeentes zoals Pekela woont is volgens het cbs het afgelopen decennia met zo’n 10% gedaald. Tegelijkertijd zijn ‘rijke’ gemeentes zoals Bloemendaal het afgelopen jaar met 30% in omvang gegroeid (*). If anything kiest de Nederlandse bevolking er -met de voeten- voor om te verhuizen van arme naar rijke gemeentes. D’r is dus helemaal geen sprake van een soort solidariteit, zelfs niet tussen gewone Nederlanders.

Daarmee komt bovendrijven wat er wel aan de hand is. ‘Arme’ gemeentes lopen leeg en de gemeenteraad probeert dat te remmen door bootladingen vluchtelingen naar binnen te trekken. Dat levert namelijk geld op en hoeven er geen pijnlijke maatregelen door de plaatselijke gemeenteraad genomen te worden. Schooltje dicht? Voetbalclub sluiten? Ambtenaartjes naar huis? Er is in ieder geval helemaal geen sprake van een complot van ‘rijke’ gemeentes om ‘vluchtelingen’ te weren.

Dat de eigen bevolking wordt vervangen door een Islamitische kan deze mensen niets schelen ook al zal over een decennium pijnlijk duidelijk worden dat dit echt een hele grote fout is. De Islam laat immers niet met zich spotten, ook in Pekela niet.


(*) De kwalificatie van een dorp als geheel als ‘rijk’ of ‘arm’ deugd ook van geen kanten. Als uit een dorp de jongere generatie vertrekt omdat er geen werk is en er dus verhoudingsgewijs meer bejaarden wonen dan zal dat dorp als ‘arm’ worden bestempeld terwijl de mensen die daar wonen hun inkomen niet hebben zien veranderen. Sterker nog, de bejaarden die er wonen zijn niet rijker of armer dan bejaarden uit een zgn ‘rijk’ dorp.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Lekker spinnen met ...

Een Reactie op “Lekker spinnen met … de NOS!

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.