Bijstand ontvangers zijn er vorig jaar met 1.8% op vooruit gegaan?


Straatbidders_gr

Koopkrachtplaatjes

Het cbs heeft het allemaal uitgerekend:

Bijstandsontvangers gingen er met 1,8 procent [in 2014] op vooruit.

Goed dus?

De paarse olifant in de kamer

Ik moet altijd hartelijk lachen om de cijfers van het cbs. Onder het mom van een soort feitelijke neutraliteit -cijfers liegen niet toch?- wordt de meest grove partijpolitiek over de burger heen gekwakt.

Ga maar na. Wil je het hebben over of uitkeringstrekkertjes er voor of achteruit op gaan dan is het nodig dat die mensen minimaal een jaartje -heel 2014 namelijk- een uitkerinkje hebben gehad. En laat dat nou een hele speciale groep zijn van mensen die ’s ochtends om 11 uur het eerste biertje opentrekken of 5 keer per dag met hun kop op de grond bonken. Alcoholisten, idioten, lapzwansen, criminelen, drugsgebruikers, asielzoekers en fanatieke moslims.

Het gaat in ieder geval niet over gewone huisvaders en moeders die werkeloos zijn geworden en na een paar maanden zoeken weer aan de slag zijn gegaan. Zeg maar de mensen die hun schouders er onder zetten en die er wel voor gaan.

Daarmee komt er al een eerste conclusie om de hoek kijken”: Waarom zou iemand in godsnaam geïnteresseerd zijn in hoeveel dit soort uitschot er op voor of achteruit gaat? Sterker nog: Hoe krijgen we het voor elkaar dat we het als positief bestempelen dat zo iemand er jaarlijks op vooruit gaat?

Koopkracht onzin

Zolang je nog niet hoeft te betalen om te mogen werken is er werk genoeg. Wie aan de slag gaat verdubbelt zijn inkomen in een paar jaar. Niks 1.8% maar 100% in twee jaar, wat dacht je daar van?

Politici die met een brede grijns op hun smoel gaan lopen roeptoeteren dat werkelozen er 1.8% op vooruit gaan, staan er duidelijk niet voor de gewone man. Die mag zwoegen en ploeteren en ieder jaar hogere belastingen aftanken. Want al die zielige uitkeringtrekkertjes die te lui of te bescheten zijn om de handen uit de mouwen te steken moeten er ook op vooruit gaan!

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder De Irrationele Mens

3 Reacties op “Bijstand ontvangers zijn er vorig jaar met 1.8% op vooruit gegaan?

  1. Pingback: Laffe linkse mensen | The Logic Free Zone

  2. Pingback: Lying with statistics: Het CBS! | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s