Syrische vluchtelingen?


Syrisch jongentje

Verdronken

Een Koerdisch jongetje van 3 -samen met de rest van de boot- is verdronken toen ze de oversteek naar Kos waagden. Half het internet op hol: Zielig! Europa moet meer ‘vluchtelingen’ opnemen! Schande! Onmenselijk!

Wiens schuld is dit?

Laten we maar eens bij het begin beginnen.

Waarom zat dat jongetje in die boot? Turkije -waar ze vandaan kwamen- is een veilig land. Er is geen sprake van oorlog daar. Net zo veilig als -noem een dwarsstraat- Zutphen. Daarmee kom je op ‘inconvenient’ conclusie: De ouders van dit jongetje hebben willens en wetens hun eigen kinderen in gevaar gebracht door in dat bootje te stappen. Niet om te ontsnappen aan oorlogsgeweld maar om in Europa een uitkerinkje, een huis en een nieuwe Miele wasmachine te krijgen: Dit zijn geen asielzoekers.

Tweede punt is dat een land als Turkije best wel wat tegen mensensmokkelaars kan doen. Sterker nog, als ze honderden journalisten kunnen oppakken dan kunnen ze ook honderden van dit schorem achterover trekken. Waarom gebeurt dit niet vraag je je af. Zonder dat soort maffia was dit jongetje nooit verdronken. Ik denk dat we ons maar eens achter de oren moeten krabben aan welke kant de Turken eigenlijk staan.

Meer vluchtelingen?

Maar de grootste schuld ligt toch bij Europa. Want deze mensen weten dat wie in Europa een teen aan wal zet er de rest van zijn leven warmpjes bijzit. Ons immigratiebeleid lokt dit soort taferelen uit: Wij roepen met zoetgevooisde engelenkeeltjes vanaf de overkant mensen op om in zo’n bootje te stappen. Als een soort moderne Sirenen staan wij te wenken en te lonken. “Kom naar ons, kom hierheen” klinkt het over de Middellandse zee. En als zo’n bootje dan kapseist dan spreken we er schande van.

Vergelijk dat eens met Australië. Die hadden deze problemen ook een paar jaar geleden. En die hebben een hele duidelijke streep getrokken: Niemand die met een bootje aan komt varen komt binnen. Niemand.

En de resultaten zijn er ook naar. Geen mensensmokkelaars die miljoenen verdienen met het vol stapelen van dobbernegers op een wrak schip. Geen verzopen jongetjes van drie:

“Had those 20 boats arrived, 200 boats or 2,000 boats would have followed them. If people smugglers see ventures getting to Australia successfully — even one venture — that is a green light for the people smugglers to be back in business.”

Daarmee kom je op de echte schuldige van de dood van dit jongetje: Mensen in Europa die geen ‘nee’ willen zeggen. Die maar door gaan met mooie beloftes en fata morgana’s. Dat zijn de echte schuldigen. De echte moordenaars.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Immigratie

3 Reacties op “Syrische vluchtelingen?

  1. Pingback: EU: 40.000 ‘vluchtelingen’ over Europa verdelen? | The Logic Free Zone

  2. G.Deckzeijl

    Correctie mbt de dood van Aylan: zijn vader wilde naar de EU voor een
    nieuw gebit. Geen uitkering dus.

  3. Pingback: Emo TV met dode kinderen | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s