Hansje Spekman: 20 miljoen over de balk. Geen probleem!


HansSpekman

FC Utrecht

Wat wil het geval? Hansje Spekman was in 2003 wethouder van voetbal in Utrecht en heeft toen 25 miljoen belastingpoet aan FC Utrecht gegeven. Daar kan de gemeente nu -een decennium later- meer dan 20 miljoen van afschrijven. Als dank kreeg onze Hans nog wel een levenslange seizoenskaart van FC Utrecht.

De VVD wil dat Hansje die kaart terug geeft. Maar Hansje denkt er niet aan:

[Hansje Spekman, nep socialist]: “Als het aan de VVD, D66 en de SP had gelegen, had Utrecht geen professionele voetbalclub meer gehad.”

Het mag dan een paar centen kosten maar gelukkig dat er nog gevoetbald kan worden in Utrecht! Met dank aan onze Hans!

Debiel

Wat zou er gebeurd zijn als FC Utrecht failliet zou zijn gegaan? Dat is niet zo moeilijk te voorspellen.

De plaatselijke geldschieters zouden hun investeringen moeten afschrijven, er zouden wat spelertjes verkocht worden en de salarissen van de spelers en de staf zou fors gereduceerd worden. Niet iets dus om je zorgen over te maken: Waarom een 20 jarig jongetje dat leuk een balletje hoog kan houden in godsnaam een miljoen per jaar moet verdienen is mij een raadsel en waarom dat van 20 miljoen belastingpoet moet gebeuren nog meer.

Niet dat FC Utrecht ook maar een wedstrijd gemist zou hebben. Als het moet zouden ze altijd nog het tweede team kunnen opstellen, kandidaten genoeg. En voor de sportieve prestaties hoeven we het al helemaal niet te doen: Utrecht staat ieder jaar zo rond de 9de plaats met een uitschietertje naar de 5de.

Socialisme: You always run out of other peoples money!

De kern van het socialisme is dat niet iedereen voor zich mag bepalen wat er met z’n eigen centen gebeurd maar dat mensen zoals onze Hans dat wel even zullen gaan doen. Hansje en z’n bende vrolijke vrinden vinden het helemaal niet erg om er even 20 miljoen doorheen te draaien. En o wee als je er iets van zegt: Dan ben je natuurlijk een smerige kapitalist!

Vergelijk dat eens met wat de vrije markt in een handomdraai doet. Via betaal-tv bijvoorbeeld. Niet alleen kost dat helemaal geen gram belastingcenten, het is ook nog eens veel meer. Niet verbazend dus dat de socialisten daar behoorlijk rood van aanlopen: Het zou verboden moeten worden!

Advertenties

6 reacties

Opgeslagen onder Links

6 Reacties op “Hansje Spekman: 20 miljoen over de balk. Geen probleem!

  1. jan

    Mijn sportclub (ik ben een fanatieke bridger) kan ook wel 20 miljoen gebruiken. Dan verdelen we dat onder de leden van het eerste team en vragen daarna om meer.

    Lekker sociaal, maar met nivelleren heeft het niets te maken.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.