Wat linkse mensen onderscheidt van rechtse mensen: rekenen


GreekFolkDance

Populistische kletsjes

[Meindert Fennema, GroenLinksert]: “Het aantal ambtenaren en werknemers bij semi overheidsbedrijven bedraagt in totaal 1 miljoen. Dat is 20 procent van de Griekse bevolking. De private sector omvat dus toch altijd nog 80 procent van de werkzame bevolking.”

Tja. 1 op de 5 Grieken is dus ambtenaar. In Nederland zijn er ook een miljoen ambtenaren. En dus?

Klinkt leuk, klopt niks van

Onze Meindert is linksert. En dan weet je het wel. Hij is voor een grote staat -hoe groter hoe beter- en hoge belastingen. Liefst gewoon alles confisqueren, dat zouden ze bij clubjes als Groen Links (ex CPN voor wie het niet weet) nog het liefste doen.

En als dan landen zoals Griekenland glashelder laten zien dat dat een heel slecht plan is -sterker nog: dat Socialisme regelrecht naar de hel leidt- dan moet er natuurlijk iets tegenin gemompeld worden. Oftewel: Tom Poes, verzin een list!

Dus komt er een kletsje dat de Griekse overheid allemaal vol zit met niksnutten en lamzakken. Lees het postje er maar op na. Impliciet beweert onze Meindert dat er met het idee van een Grote Overheid niks mis is als het maar door Benevolente Ambtenaren (m/v) geregeld wordt. Maar zelfs dat klinkt toch niet helemaal lekker en is er nog maar een uitweg: Gewoon liegen over de cijfers.

Hoeveel mensen werken er eigenlijk in Griekenland?

Feit is namelijk dat er slechts 2.5 miljoen Grieken zijn die niet bij de overheid werken. Niet 4 miljoen zoals onze Meindert loopt te mompelen. Meindert is even vergeten dat het verschil van 1.5 miljoen juist het leger werkelozen zijn. Die dus ook op staatskosten de dag door komen.

Daarmee wordt het kwebbeltje een beetje anders. Van de 11 miljoen Grieken weken er maar 2.5 miljoen. De rest vreet op een of andere reden uit de ruif. In Nederland is dat ongeveer 8 miljoen op 17 miljoen. Zeg maar het dubbele.

D’r is maar een manier hoe de Grieken uit deze puinhopen komen: Het aantal mensen dat op de zak van een ander leeft moet drastisch omlaag en het aantal mensen dat de eigen broek ophoudt moet drastisch omhoog: Een heel veel kleinere overheid dus.

En dat is nou net iets dat onze Meindert verdomt om toe te geven. Nooit van ze lang zal ze leven.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Gutmenschen

3 Reacties op “Wat linkse mensen onderscheidt van rechtse mensen: rekenen

 1. jan

  Groen links is niet alleen ex CPN, maar voor mij nog altijd ook de club die een belangrijk stuk van mijn jeugd tekende door Veronica van zee te halen. Ook de club van RaRa en de club die in de 2e kamer ervoor gepleit heeft om de aanslagplegers die de vrouw van Janmaat invalide maakte niet te hard aan te pakken.

  Eigenlijk staat die club voor alles wat maar fout kan zijn in dit land.

 2. jan

  Natuurlijk moeten de Grieken hun uitgaven afstemmen op hun inkomsten. Zonder dat komt het nooit meer goed daar. Het lijkt daar overigens wel de ultieme heilstaat geworden. Geen rijken meer over waar we geld van kunnen plukken. We zijn alleen even vergeten dat het geld niet van de bomen af komt.

  • De Grieken zijn de schrik van de linkse mensen. Voor iedereen is het ‘plain to see’ wat er gebeurd als je die socialistische heilstaat serieus neemt: Extreme armoede.

   Alles kapot. Niks meer van over. EN niet alleen nu, maar de komende 30 jaar nog.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s