New Black Panther of de Ku Klux Klan?


Confederate flag

Vlaggetje

In Columbia in de VS heeft de KKK lopen demonstreren tegen het weg halen van de confederate flag van het staatsparlement. Dat lokt natuurlijk een tegendemonstratie uit: De New Black Panthers waren ook van de partij

De racistische KKK richt zich nog steeds tegen zwarte mensen. De New Black Panther Party komt juist op voor de belangen van de zwarte Amerikaanse bevolking.

Tja. Witte racisten die klop krijgen. Goede zaak dus? Of niet?

De vijand van mijn vijand …

Dat de KKK een racistische club is moge algemeen bekend zijn. Dat ze deze keer opkomen voor de vrijheid van meningsuiting mag dan technisch wel waar zijn maar is toch een beetje lachwekkend. Dat is net zo’n argument als dat Hitler een goeie peer was omdat hij van die mooie autobahnen aangelegd had.

Maar dat wil nog niet zeggen dat de New Black Panthers dan opeens wel een acceptabele club is.

Nation of Islam

Die club komt voort uit de Nation of Islam en dat zijn hardcore Islamitische extremisten. Malcolm X types. Geweld, aanslagen, afpersingen: you name it, they’ve got it! Allemaal voor de goede zaak natuurlijk. Niet dat ze er geheimzinnig over doen hoor. Iets met de Joden erbij -antisemitisme noem je dat dan- en natuurlijk moeten alle blanke boeren in Zuid Afrika afgemaakt worden: De New Black Panthers wordt in de VS gezien als ‘hate group‘ en t.a.v. het antisemitisme en racisme zelfs als ‘the largest organized anti-Semitic and racist Black militant group in America.’

Daarmee kom je op een vaak gemaakte fout. De vijand van mijn vijand is een extremistische haatbaard die op racistische en antisemitische basis ontstaan zijn. Zulke gezelligheidsverenigingen zijn we liever vandaag dan morgen kwijt en die vertegenwoordigen al helemaal niet de zwarte bevolking in de VS. Net zoals de KKK ook niet de blanke bevolking vertegenwoordigt.

Daarmee komt dit postje opeens in een wel heel ander licht te staan. Een fijn stukje ‘white washing’ van al onze linkse vrienden zullen we maar zeggen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Islam

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s