Reguleer softdrugs nu!


naked weed girl

Avocado’s

Kwekers in Colombia die de kost verdienden met wietplantages, zijn daar massaal mee gestopt. Marihuana levert zo weinig geld op dat ze de wietplanten vervangen voor avocadoplanten.

Good intentions are not the same as actual results

Politici zijn ijdele mensen. Ze denken bijvoorbeeld dat als je wiet verbiedt dat dan mensen magischerwijs wel op zullen houden met stickies roken. Dat zit in hun wereldbeeld. Zo denken die mensen. Hun ego is zo groot als een flatgebouw. Zij bepalen met hun eeuwige wijsheid wat de gewone burger wel of niet mag.

De werkelijkheid is natuurlijk anders. Als je wiet verbiedt dan neemt de illegale handel alleen maar toe. En het tegenovergestelde ook: Reguleer je wie -zoals nu in een aantal staten in de vs- dan stort de productie van illegale waar in. En dat gaat van dik hout zaagt men planken: De hoeveelheid stuff die de Amerikaanse grenspolitie onderschept heeft afgelopen jaar is met een kwart gedaald.

Marokkaanse bendes

In Nederland geldt precies hetzelfde. Een aantal grote Marokkaanse bendes controleren de softdrugs handel hier en tanken er miljarden per jaar uit. Regulering -gewoon hennep kweken in de kassen in het Westland, accijnsje erop en klaar is Mohamed- trekt die hele handel overhoop. In no time is de drugshandel voor al die fijne biculturele kansenparels uit een schaamtecultuur geen loopbaanoptie meer. En zal er gewerkt moeten worden voor de centen.

Levert trouwens ook nog eens honderden miljoenen voor de schatkist op.

2 reacties

Opgeslagen onder De Irrationele Mens

2 Reacties op “Reguleer softdrugs nu!

  1. Colombiaanse wied is niet zo heel erg populair, zeker niet als men het vergelijkt met dat andere product uit dat land. Als dan nog er gewoon belasting moet worden betaald dan is het een gewoon tuinbouwproduct net als sla en worteltjes, de marktprijs wordt dan ook gestabiliseerd.

    Als men de coke en de heroïne wil tegengaan dan moet men het toestaan, zodra er accijns wordt geheven op coke wordt het onbetaalbaar. Dan laat men het dagelijkse of wekelijkse gebruik wel achterwege. Dan wordt het voor speciale gelegenheden. Net zoals vroeger met alcoholische drank.

    • Er zijn een paar staten in de vs toe wiet gereguleerd hebben. Over een jaar of wat worden de cijfers duidelijk. Veel minder arrestaties, veel minder veroordelingen, veel minder mensen in de cel. Plus veel minder levens verwoest: wie in de bak heeft gezeten is permanent uit de samenleving gesloten.

      Plus natuurlijk dat nu de centen -het gaat om miljarden!- niet meer naar geharde criminele bendes gaat die alles vermoorden wat hun niet bevalt maar naar de staat als accijnzen.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.