De Weg Met Ons Cultus: Anousha Nzume


nzume

Voetbal

Ene Anousha Nzume maakt een programma’tje over ‘uitgesloten’ zijn bij de ntr. Een (marokkaanse) assistent voetbaltrainer die eigenlijk hoofdtrainer wil worden maar iedere keer zakt voor zijn examen. Diskrimmenazie natuurlijk!

Blackploitation

Laten we het (blanke) hoofd maar eens koel houden. Hoe komt het namelijk dat juist deze Anousha Nzume juist dit programma mag presenteren? Heeft ze zulke bijzondere kwaliteiten? Weet ze zo veel van de materie? Heeft ze -om maar wat te noemen- een relevante opleiding daarvoor gedaan? Heeft ze überhaupt een relevante opleiding om bij de PO te werken?

Dat is natuurlijk niet zo. De enige reden dat speciaal zij de presentatrice is is omdat ze zwart is. Ze heeft louter vanwege haar huidskleur dit baantje gekregen. Het zou natuurlijk theoretisch mogelijk zijn dat ze inderdaad de allerbeste kandidaat was voor deze functie maar dat is net zo waarschijnlijk als dat ik vandaag nog de loterij win.

Weg met ons cultus

Wie nog een minuutje of wat verder googled komt nog wat meer over onze Anousha tegen. Zo heet ze bijvoorbeeld helemaal niet Anousha Nzume maar Anna Stein. Vervelend, want met een blanke naam kom je natuurlijk niet ver. Daar zijn er al genoeg van! Beter is het om een naampje te bedenken alsof je zo van de Serengeti af komt hollen met de speer nog in je handen.

Weet iedereen ook dat onze Anousha heel erg tegen Zwarte Piet is? En als het even kan gaat ze heel hard huilen met lange halen op de tv? Over dezelfde Zwarte Piet? Bij de PO natuurlijk!

D’r is maar een verklaring. Onze Anousha kan helemaal niks. Gelukkig is ze zwart en dat is een dikke plus bij linksdragend Nederland. Want anders had Anousha nog moeite om een baantje als kassajuf bij de Hema vast te houden.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Lekker spinnen met ...

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s