Over uitkerinkjes, middelvingers en labbekakken


AchterbanVanDePvdA

Aan het werk!

De voorman van het werkgeverslobbyclubje heeft in een interview werklozen uitgescholden voor ‘labbekakken’. Dat valt niet bij iedereen in goede aarde:

[Lodewijk Asscher, PvdA]: “Uitschelden van werklozen en daar trots op zijn. Deze tijd vraagt om uitgestoken hand in plaats van een middelvinger”

Tja. Uitgestoken hand dus. Of niet?

Dief van eigen portemonnee

Laten we maar eens pas op de plaats maken en niet meteen met de vinger gaan wijzen.

Iemand die werkloos is kan kiezen. Een baantje zoeken of een uitkerinkje trekken. Van dat eerste krijg je pijn in je rug en moet je vroeg op en betaalt meestal niet veel, dat laatste komt met een heleboel ‘benefits’: Huursubsidie, allerlei toeslagen van het rijk en de gemeente en daar boven op nog: Je kunt om 11 uur het eerste biertje opentrekken of elke dag 5 keer met je kop op de grond richting Mekka bonken. Ra-ra politiepet, wat zal het worden?

Daarmee is de angel er wel uit: Je moet wel goed gek zijn als je in Nederland aan het werk gaat om de rest van je leven voor een mager loontje te zwoegen. Zo gauw je een uitkerinkje te pakken kunt krijgen: Meteen doen en niet meer loslaten!

Dit snuitertje van de werkgeversorganisatie heeft dus gelijk: Schop onder je hol moet je krijgen, niks uitgestoken hand!

Moreel twijfelachtige volk

Kom je gelijk op het tweede punt. Als we het er over eens zijn dat werkloosheid een keuze is en uitkerinkjes trekken ook dan zijn mensen die dat doen dus profiteurs. Uitzuigertjes. Opvretertjes die als een kleuter in hun bed liggen te krijsen om een snoepje.

Mag je dat soort mensen uitschelden? Aan de ene kant maandelijks de centen bijgeschreven krijgen die andere mensen bij elkaar hebben moeten sprokkelen omdat jij te verwend bent om je bed uit te komen? Met je kleutergejank? Een beetje schelden zal dit soort uitvreters werkelijk de bibs oxideren, neem dat van mij aan.

Veel erger is dat gekwezel van zo’n Asscher. Je mag er opeens niks van zeggen, van die bankhangers! Komt natuurlijk omdat het de achterban van de sosjalisten is en je weet hoe die zijn: Iedereen die iets kan moet onmiddellijk gecastreerd worden en alleen mensen die te ranzig zijn om van hun dikke reet af te komen tellen mee. Nivelleren is een feest!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Links

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.