Het holle geklets van de voorleespresident


zwart-vs-blank

Charleston

Een of andere racistische (blanke) idioot heeft negen (zwarte) kerkgangers vermoord. Iedereen en zijn kanariepiet er boven op, de voorleespresident voorop:

[Obama]: “I refuse to act as if this is the new normal”

Tja. Racisme dus. Want blank tegen zwart? Of niet?

Wegkijken

Laten we maar eens wat data erbij halen. Van de website van de FBI: Het aantal zwarten dat door blanken in 2013 is vermoord is 189, het aantal blanken dat door zwarten is vermoord is 409. En omdat er bijna 6 keer zoveel blanken als zwarten in de VS leven komt dat er op neer dat zwarten meer dan 12 keer zo vaak blanken afknallen dan andersom.

Trouwens, nu we het er toch over hebben: Het aantal zwarten dat er door andere zwarten jaarlijks wordt vermoord is ongeveer hetzelfde als het aantal blanken dat door blanken wordt vermoord terwijl, zoals al gemeld, het aantal zwarten nog geen 1/5de is. Daarmee komt er wel een mooi streepje door dat geklets van de voorleespresident.

Schelden doet geen pijn

Het simpele feit is dat zwarten elkaar vijf keer zoveel afknallen als blanken en dat zwarten blanken nog veel vaker afknallen dan andersom. Dat maakt al dat geklets over racisme wel even iets anders. Je kunt blanke amerikanen niet kwalijk nemen dat ze zwarten met veel meer argwaan bekijken dan blanken.

Plus natuurlijk het omgekeerde: Zwarten zouden er goed aan doen om blanken als hun vrienden te beschouwen en elkaar als hun vijanden. Wie als zwarte naar een veiligere omgeving voor zijn kinderen wil verhuizen doet er goed aan op de huidskleur van zijn buren te letten. Dat verzin ik niet, dat komt uit de data van de FBI.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Gutmenschen

3 Reacties op “Het holle geklets van de voorleespresident

 1. jan

  Over een paar jaar wordt het iedereen wel duidelijk dat Obama de slechtste president ooit is. Wat een blaaskaak is dat.

  • jan

   Nog niets gedaan, buiten het spuien van wat holle kreten, en dan al een Nobelprijs voor de vrede winnen. Een paar jaar later staat nagenoeg het hele midden oosten in de fik mede door dom beleid van zijn kant.

   • Dat midden oosten zou zonder onze Barrie Obbema ook wel in de hens zijn gegaan, Bush jr heeft er ook weinig van gebakken.

    Wat veel komischer is, is dat huizenhoge opportunisme. Niks principes of enig benul van de realiteit: een fact free gebrabbel in elke microfoon die als een natte kut van de dorpshoer openstaat.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.