Discriminatie of door schade en schande wijs geworden?


marokkanen

Discriminatie?

Voor de hand liggend onderzoekje: Stuur 3 bijna identieke sollicitatiebrieven en verander alleen de naam. Ra-ra politiepet: Wie wordt er uitgenodigd voor gesprek: De Nederlander, de Marokkaan of de Hindoe?

[SCP]: Omdat alleen de etnische achtergrond van de kandidaten verschilt, kan een verschil in reactie van selecteurs alleen daarmee verband houden. Op de arbeidsmarkt van de regio Haaglanden blijkt sprake van etnische discriminatie te zijn.

Dus discriminatie? Of niet?

Wegkijken en goedpraten

Het enige verschil zit in de naam en dus in de culturele achtergrond van de sollicitant. En daar zit nou juist de kneep. Want een baan krijg je niet alleen op het blinken van je CV. Je moet nog wat meer dingen kunnen. In een team werken bijvoorbeeld. Opdrachten van je baas aannemen. Met andere mensen samenwerken -ook als ze vrouw of jood zijn om maar ‘ns een dwarsstraat te noemen.

Moslims laten zich er op voorstaan dat ze dat juist niet graag doen. Sterker nog, ze schreeuwen het ’t liefst elke vrijdag voor het gebed van de minaret van de moskee: Vrouwen zijn hoeren, Joden moeten dood en homo’s van de flat af. En alsof dat nog niet duidelijk genoeg is: de westerse samenleving is halal. En dat gaat niet over een kleine minderheid maar over verreweg de meerderheid van de Moslims. Niet alleen in Nederland maar in heel Europa.

Appels met peren vergelijken

Ook al mag het cv dan hetzelfde zijn dat wil nog niet zeggen dat de rest er niet toe doet. Ondernemers hebben geen zin in Marokkanen: niet omdat hij iets tegen marokkanen heeft maar omdat ervaring leert dat die ongeschikt zijn om in een werksituatie met mensen van andere culturen te werken. Incluis vrouwen. Incluis Nederlanders. Incluis homo’s, joden of wie dan ook. Once bitten, twice shy heet dat in goed Amerikaans. Dat blijkt ook uit hetzelfde onderzoekje: Op het moment dat moslims wel een redelijke hoeveelheid werkervaring hebben valt het verschil weg.

Daarmee kom je op een fundamenteel punt. Wat is het doel van dit onderzoekje? Om aan te tonen dat Nederlanders discrimineren? Het enige dat er aangetoond wordt is dat Haagse ondernemers liever de kat uit de boom kijken. Heel verstandig lijkt mij, koekeloer maar eens in de database van het cbs over de criminaliteitsstatistieken en je kunt je lol op.

Dit is een politiek gemotiveerd onderzoekje om maar vooral zo hard mogelijk ‘weg-met-ons’ te kunnen roepen. Zie je wel: Moslims zijn zielig en we moeten meteen heel veel soepsiedie er tegenaan kwakken! Vuile blanke rassies!

Met racisme en discriminatie heeft het in ieder geval niets te maken.

7 reacties

Opgeslagen onder Islam

7 Reacties op “Discriminatie of door schade en schande wijs geworden?

  1. cornelissen

    waarschijnlijk bedoel je: “de westerse samenleving is haram”

  2. Pingback: Het is droevig gesteld met de economische kennis van de gemiddelde Nederlander | The Logic Free Zone

  3. Pingback: Stageplaatsen tegen keeldoorsnijden! | The Logic Free Zone

  4. Pingback: Discriminatie of gezond verstand? | The Logic Free Zone

  5. Pingback: Niet voor NWA: Stageplaatsjes | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.