Shale Oil: Het einde van de Arabische Fascisten?


USOIL

Peak Oil

Zo’n 10 jaar geleden deed de theorie van Peak Oil weer behoorlijk opgang, met alle gevolgen van dien. Een soort rerun van de jaren ’70 maar dan met het internet erbij. De olieprijs schoot richting de $150 en heel wat subsidietjes werden er in het leven geroepen. De algemene consensus was en is dat we ‘slaapwandelend’ naar een ‘energiecrisis’ liepen. En als we nou niet iets zouden doen, dan was het te laat!

Ik moet toegeven dat ik er toen ook zelf heilig in geloofde. Behoorlijk ‘depressing’ hoor, om het maar eens in goed Amerikaans te zeggen. Voordat je het weet zit je te kijken hoe je een moestuintje aan moet leggen op je balkonnetje!

Dat laatste is er niet van gekomen, of het moet de moestuintjes actie van Appie Happie zijn van dit voorjaar, maar wat ik wel heb gedaan is mijn huis wat beter isoleren en een auto’tje gekocht dat 1 op 20 loopt. Beide zaken heb ik nog dagelijks plezier van.

Schalie olie

Ondertussen wordt duidelijk dat er nog enorme hoeveelheden olie zijn, in de vorm van shale oil. De olie productie in de vs zit tegenwoordig weer op het piek niveau van de jaren ’70 en de verwachting is dat het voorlopig nog wel even doorgaat.

Dit is een enorme bedreiging voor de Russische maffia en de Islamitische fascisten. Die zijn immers volledig afhankelijk van hun olie inkomsten. Een olieprijs van dik onder de $100 is voor hun een catastrofe: Zij teren op grote schaal in op hun spaarcenten.

En dit is nog maar het begin. Als landen als bv Australië ook shale oil gaan ontwikkelen -Australië heeft meer schalie olie dan Saoedi Arabië ooit heeft gehad- dan blijft de prijs laag voor de komende decennia. En dat betekent onherroepelijk het einde van deze dictaturen.

Laatste zetje

Wat wij in het westen moeten doen is rechttoe-rechtaan. Bouw een paar kerncentrales erbij en zet zo het russisch gas buitenspel. Boor naar schalie olie en gas en zet zo ook nog de Islamitische fascisten een hak. Verhoog de belasting wat op brandstoffen en liberaliseer het openbaar vervoer. Geen subsidie meer voor de trein maar faciliteer lange(re) afstandsbusdiensten op aardgas. Geen belastingvoordeeltjes meer voor de kassen in het Westland etc, etc, etc.

Dan zul je zien: De olie- en gasprijs zakt steeds verder weg, die enorme Arabische muil wordt een krachteloos kwaakje en van de Russische beer hoor je helemaal niets meer. Wereldvrede, anyone?

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Vrijheid

5 Reacties op “Shale Oil: Het einde van de Arabische Fascisten?

 1. Republikein

  Leuk bedacht, en helemaal niet gek.
  Ik bid ook mee.

 2. De aardolie in Saudi Arabië moet bewaard blijven, er moet olie zijn als brandstof voor de hel! Die olievoorraden liggen daar omdat daar ook de zondaars wonen, dat is makkelijker om aan te steken. Het is dus heel erg goed om in de rest van de wereld nieuwe bronnen aan te slaan. Ik heb er alleen niet veel vertrouwen in, eigenlijk net zo weinig vertrouwen als in het bestaan van de hel. Wat niet wegneemt dat de Saudi’s en concorten het wel verdienen.

 3. G.Deckzeijl

  Hier in Nederland moeten we sowieso NIET aan de ontginning
  van schaliegas beginnen.!!!
  Dat en meer via deze link:
  http://fubar.mobi/2014/01/26/martin-sommer-wie-bewaakt-de-bewakers-van-het-energieakkoord/comment-page-5/#comment-15188
  PS, shale oil zegt me op dit moment niks.

 4. Republikein

  vanhetgoor
  juni 17, 2015 om 1:51 pm

  Maar wel in het bestaan van de hemel omdat we ons thans in de hel bevinden.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.