Lekker spinnen met … het Kabinet!


Asscher8 miljard over

Wat blijkt?

Het kabinet heeft miljarden euro’s ruimte voor lastenverlichting volgend jaar.

Tja. Goed kabinetsbeleid dus. Na het zuur komt het zoet? Of niet?

Waarom maar 8 miljard?

Het gekrakeel van de VVD en de PvdA is in ieder geval niet van de lucht. Komt allemaal door hun fantastische beleid! Maar wie er nog iets langer over nadenkt -een minuutje of twee is ruim voldoende- komt tot hele andere conclusies. De eerste vraag is bijvoorbeeld waarom het maar 8 miljard is. En waarom nu pas, zeg maar 3 jaar nadat de Amerikaanse economie de motor even doorstartte. Het lijkt er meer op dat ondanks alle idiote en debiele acties van dit kabinet de economie toch nog een heel klein beetje kan groeien.

Feit is namelijk dat economische groei niet zomaar uit de lucht komt vallen. Daar heb je een paar zaken voor nodig. Overheidsfinanciën die op orde zijn bijvoorbeeld. Niemand gaat immers even lekker investeren als de overheid als een dronken zeeman de staatsschuld laat exploderen. Of lage belastingen, nog zo’n kansloos puntje in onze sosjalistiese heilstaat. Beetje je goede geld investeren en dan de winst door de Haagsche kliek laten opfeesten, nee dank je. Of een beetje flexibele arbeidsmarkt. Etc, etc, etc.

Nieuwe hemelfietsplannetjes

Maar zelfs dan. Heb nou niet de illusie dat de overheid geld terug gaat geven. Dat zou stuitend naïef zijn. Onze Geliefde Haagsche leiders staan al lang met een kloppende moraalpaal en rode wangetjes van opwinding bij de interruptie microfoon. Met een lijstje met allemaal mooie nieuwe plannetjes hoe die miljarden weer fijn opgefeest kunnen worden.

Er kunnen vast nog wel wat dobbernegers naar binnen getrokken worden. Of wat extra haatbaarden hierheen gehaald. Misschien nog een paar windmolenparkjes erbij, of nog wat extra geld om de Joden uit te roeien.

Dat laatste is trouwens geen grap. Een motie om antisemitische clubs niet meer te subsidiëren heeft het maar nauwelijks gehaald. Vooral ter linker zijde -hoe verrassend- lag men dwars.

Ik denk niet dat de gewone burger hier ook maar een rooie rotcent van gaat zien. Wedden?

2 reacties

Opgeslagen onder Lekker spinnen met ...

2 Reacties op “Lekker spinnen met … het Kabinet!

 1. G.Deckzeijl

  Een eenvoudiger belastingstelsel zie ik voorlopig niet verschijnen, zeker niet voor het komende zomerreces en wel om het simpele feit dat een dergelijke operatie veel tijd en geld kost.
  Mijn advies aan iedereen: trap niet in die Haagse propaganda en misleiding, iedere wijziging in het belastingstelsel is erop gericht om meer geld binnen te halen.
  Zie mijn laatste 4 comments:
  http://fubar.mobi/2014/11/29/vergeet-de-politiestaat-welkom-in-de-belastingstaat/comment-page-1/#comment-12624

 2. Jan

  Natuurlijk gaan we het stelsel aanpassen. Daarna gaan we de komende jaren het stesel weer “eerlijker en socialer” maken waardoor het per saldo allemaal wat duurder zal zijn geworden dan nu.

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.