Naima Ajouaau, PvdA: Jankend wijzen naar de Anderen


CoxForkum

“Minder, minder, minder”

Ene Naima Ajouaau, statenlid voor de sosjalisten, heeft vorig jaar na de ‘minder, minder, minder’ ophef van Wilders een toespraakje gehouden:

[Naima Ajouaau, PvdA]: “Ook ik had in navolging van mijn ouders onze kinderen Nederlandstalig opgevoed en ze verteld dat ze Nederlanders waren en Moslim”

Tja. Een verhaaltje over hoe haar zoontje toch zo erg gediskrimmenenaziet wordt en nog veel meer moois. Erg dus? Of niet?

Disney

Het hele verhaaltje leest als een Disney sprookje. Het onschuldige prinsesje uit het idyllische Marokko dat het op moet nemen tegen de boze tovenaar uit Nederland. De tranen springen in je ogen: Snotter, snotter, snotter!

Maar verder klopt er weinig van. Neem bijvoorbeeld die linkse mythe die maar niet weg wil gaan dat Marokkanen hier naar toe zijn gehaald om als harde werkers Nederland mee op te bouwen. Een simpele blik in de database van het cbs is al voldoende: In 1973 zijn we opgehouden met dat idiote gastarbeidersverdrag met Marokko en waren er minder dan 30.000 Marokkanen in Nederland, nu zijn er bijna 170.000 in Marokko geboren Marokkanen hier. Die zijn dus allemaal hier heen gekomen zonder dat wij daar om gevraagd hebben. Niks ‘gastarbeiders’ maar ‘binnen zonder kloppen’.

En zo gaat het verder. Lopen kakelen bijvoorbeeld dat je een Moslim en een Nederlanders bent. Dat kan helemaal niet. Formeel natuurlijk wel -dubbel paspoortje- maar moreel natuurlijk niet: Wie de Nederlandse Normen en Waarden onderschrijft kan nooit een Moslim zijn. Zeg ik niet, zegt de Ware Islam zelf. Iets met ‘vrouwen zijn hoeren, joden moeten dood en homo’s zo snel mogelijk van de flat’.

Wijzen naar de ander

Deze juffrouw is niet helemaal fris. Laat zich bijvoorbeeld interviewen door de Al-Yaqeen moskee (dat is die moskee van die griezel Fawaz Jneid). Iedereen die daar ook maar een kilometer dicht bij in de buurt komt moet je mijden als de pest.

Of neem dat gejank over die zogenaamde bedreigingen: Deze juf krijgt een nare brief van een of andere malloot omdat ze demonstratief een hoofddoekje omknoopt. Volgens mij deed ze dat juist om deze reacties uit te lokken en als het dan gebeurd gaat ze lopen pruilen. Iedereen heeft meteen medelijden met haar. Vrijheid van meningsuiting! Vergelijk dat eens met de bedreigingen van Wilders: Die staat gewoon met stip op de Al Qaida dodenlijst. Zou ze daar ook medelijden mee hebben? Of is dat opeens Wilders ‘eigen schuld’?

Maar het stuitendste is dat dit hele brabbeltje tegen volkomen de verkeerde mensen gehouden is. Ze zou het tegen haar geliefde geloofs- en landgenoten moeten vertellen. In de plaatselijke moskee. Dat Nederlanders -omdat haar landgenoten zich kutter dan kut gedragen- haar links laten liggen. Omdat de meerderheid van de Marokkaanse mannen tegen de tijd dat die 25 zijn een strafblad hebben. Dat Marokkanen in elk kut lijstje bovenaan staan en onderaan in elk ander lijstje. Dat zul je haar nooit horen zeggen.

Want dat zou betekenen dat ze toe moet geven dat er echt iets mis is met de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. En dat het ‘Minder, minder minder’ van Wilders helemaal nog niet zo gek is. Goed te begrijpen eigenlijk.

3 reacties

Opgeslagen onder Immigratie

3 Reacties op “Naima Ajouaau, PvdA: Jankend wijzen naar de Anderen

  1. G.Deckzeijl

    Nog een klassieker van Cox and Forkum

  2. Pingback: Nepnieuws: Moslims worden gediscrimineerd en uitgesloten! | The Logic Free Zone

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.