Extra geld voor Defensie nodig?


leger

250 miljoen er bij

Het kabinet schuift 250 miljoen extra naar Defensie. Maar dat is volgens ‘specialisten’ niet genoeg:

[Ruud Vermeulen, brigadegeneraal b.d.]: “Wat zullen de Amerikanen, die ons al zo vaak te hulp zijn geschoten, hiervan denken? Moeten zij, als het nodig is, hun zoons en dochters voor ons opofferen omdat wij niet in defensie willen investeren?”

Tja. Nog meer centen nodig dus?

Het ultieme Socialisme: Goedkoop met het bloed van andermans kinderen

Ook al klinkt het zo logisch -extra centen voor het leger kan in deze tijd toch niet slecht zijn?- toch klopt er geen drol van.

Het probleem is namelijk niet de centen. Daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Assad is geen fijne man en de Russen ook niet. Om van ISIS maar te zwijgen. Maar daar zit juist de kneep.

Gaan wij een leger optuigen dan zul je zien dat de hele Haagsche goegemeente hijgend en met rode blosjes op de wangen bij de interruptiemicrofoon staat. Hier een vredesmissie, daar een partijtje knallers en hupsakee nog een peletonnetje kanonnenvlees er bij. Dat laat de ervaring ook zien. Irak, Afghanistan, Libië en Mali: Stuk voor stuk allemaal succesnummertjes van onze Geliefde Leiders. Hoe sneller ze het bloed laten vloeien, hoe liever het ze is. Democratie! Vrede! Veiligheid!

Gifgas

De laatste in dit rijtje was onze Bram, de dienstweigeraar van Groen Links. Die vond het zo nodig dat we onmiddellijk de gifgaswolken in Syrië in zouden lopen dat hij er een kloppende moraalpaal van kreeg. Maar toen bleek dat ISIS vele malen erger is dan Assad ooit zou kunnen zijn hoorde je hem niet meer.

En Brammetje is niet de enige. Zo’n Hansje van Baalen die als een echte Joseph Goebbels op het plein in Kiev staat te brullen “Wollt Ihr den totalen Krieg?”: Veel onderscheid tussen de partijen is er niet.

Het Amerikaanse gezegde luidt “for a man with a hammer, everything looks like a nail” en dat geldt hier ook weer. Als we het leger verder optuigen dan zien politici hun kans schoon: Aanvallen! Kill! Kill! Kill!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Gutmenschen

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.