Earth Hour: Voorbeeld of Waanidee?


Al 45 jaar is Noord Korea de winnaar van Earth Hour! Een fantastische prestatie!

Al 45 jaar is Noord Korea de winnaar van Earth Hour!
Een fantastische prestatie!

Uurtje het licht uit

Een paar weken geleden was het weer zo ver: Earth Hour. Een soort jaarlijks ritueel om het licht een uurtje uit te doen en zo als een soort geloofsbelijdenis je groene diploma te halen

On March 28, 2015, hundreds of millions of people around the world in over 7,000 cities in 172 countries turned off their lights for Earth Hour, our annual display of commitment to protect the planet.

Tja. Goed plan? Of niet?

Calvinistische boetedoening

Onzin natuurlijk. Een uurtje het licht uit doen is nou niet echt een opoffering.

Mijn kinders kijken af en toe naar ‘naked & afraid‘, een serie op Discovery waar mensen gedropt worden in de natuur met niets anders dan een kapmes en wat lucifers. Moeten ze 21 dagen blijven, plus wat afstand door de jungle afleggen.

De resultaten zijn ontluisterend. Al na een paar dagen zitten de koppels als hersenloze zombies onder een bladerdakje voor zich uit te staren. Te moe, te hongerig om nog een vinger uit te steken. Na 21 dagen zijn ze ca 10-15 kg afgevallen, ongeveer een pond per dag. Als de beproeving nog een weekje langer zou duren zouden ze omgekomen van de honger zijn.

Geleerde les: Nature kills. De natuur is leuk om even op vakantie naar te gaan maar je kunt er niet leven.

Earth Hour of Earth Life?

In een heel aantal landen is het elke dag Earth Hour. Elk uur van de dag, elke dag van de week, 365 dagen per jaar. Die mensen worden ook niet oud. “Nasty, brutish and short” is de uitspraak.

In plaats van te somberen over Earth Hour zouden we Human Ingenuity Hour moeten vieren. Door het menselijk vernuft om de omgeving in ons voordeel te gebruiken en door de wetten van de natuurkunde voor ons te laten werken is het ons gelukt om in veiligheid en comfort te leven zonder al te veel ongemakken. Een werkelijk unieke historische prestatie!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Spelen met Linksche Menschen

Kom maar door!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s